Mannen kijken 't eerst naar borsten!

Single & daten door Jet

Voor een derde van de mannen is de taille en heupen de eerste blikvanger en slechts (!) 20 procent kijkt eerst naar ons gezicht. Fijn om te weten...

Dit is gebleken uit een onderzoek van de Universiteit van Wellington in Nieuw-Zeeland. Tijdens het onderzoek kregen de mannelijke proefpersonen zes foto's te zien van steeds dezelfde vrouw met verschillende maten borsten en heupen. Camera's en spiegels registreerden vervolgens hun oogbewegingen.

Om het allemaal nog erger te maken: mannen kijken niet alleen het eerst naar de borsten, ze laten hun blik daarna ook nog errug vaak naar onze boezem afdwalen. *Hallo, hier zitten mijn ogen hoor!*

En het irritante eraan is: we kunnen het ze niet eens kwalijk nemen! Uit een ander onderzoek is namelijk gebleken dat mannen die vaak naar vrouwenborsten staren, maar liefst vijf jaar langer leven dan mannen die dit niet doen. De onderzoekers denken dat dit komt omdat seksuele opwinding goed is voor het hart.

Opvallend is dat het de mannen niet eens uitmaakt hoe groot de borsten in kwestie zijn, de taillebreedte daarentegen wel: mannen hebben het liefst een vrouw met een zandloperfiguur.

Mannen, het blijven onbegrijpelijke wezens...