DVD: 30 Rock - seizoen 2

Media door Redactie Ze.nl

30 Rock is dé successerie van de NBC van dit moment. Het is niet voor niets dat de serie een Emmy heeft gewonnen voor Beste Komedie Serie. De serie draait om de sketchshow TCG feat. Tracy Jordan en de producer van de serie Liz Lemon. De serie is bedacht door comédienne Tina Fey die tevens de hoofdrol voor haar rekening neemt. Tina Fey is voornamelijk bekend van haar persiflages op Sarah Palin en haar andere werk voor de populaire Amerikaanse show Saturday Night Live, waar 30 Rock lichtjes op gebaseerd lijkt te zijn. Ondanks dat Tina Fey een geweldig actrice is, wordt de show toch echt gestolen door Alec Baldwin, die de rol speelt van de arrogante, zelfingenomen Jack Donaghy: de vicepresident televisieprogrammering.

Net als het eerste seizoen, is ook het tweede seizoen weer een lust voor het oog. De serie is absurd en over the top, maar tegelijkertijd is de humor ook erg subtiel en hilarisch. De cast bestaat stuk voor stuk uit topacteurs die iedere aflevering nog beter lijken te worden. Daarnaast zijn er veel gastoptredens van mensen als Jerry Seinfeld, Al Gore, David Schwimmer en Matthew Broderick. De kracht van 30 Rock hierbij is dat ze deze mensen geen kleine, maar een volwaardige rol geven. Verder diept het tweede seizoen de verschillende karakters uit, wat de serie interessanter maakt en minder oppervlakkig dan het eerste seizoen.

Het is niet meer dan begrijpelijk dat de serie een Emmy heeft gewonnen, want er worden niet vaak zulke goede comedyshows gemaakt als 30 Rock!

30 Rock - seizoen 2
Regie: Don Scardino
EAN: 5050582573879
Prijs: 29,99