DVD: Lipstick Jungle - seizoen 2

Media door Jet

Het verhaal
In het eerste seizoen maakten we al kennis met de in New York wonende hartsvriendinnen Wendy (Brooke Shields), Victory (Lindsay Price) en Nico (Kim Raver). Drie totaal verschillende carrièrevrouwen die elkaar door dik en dun steunen. Zo heb je de Wendy die een drukke baan als manager in de filmindustrie moet combineren met haar gezin, Victory: een getalenteerde nieuwe designer die valt voor de rijke zakenman Joe Bennett en de onafhankelijke Nico, een koele hoofdredactrice van een lifestylemagazine met een passieloos huwelijk. Drie ambitieuze vrouwen die allemaal worstelen met de vraag: hoe combineer je je relatie met je drukke carrière?

De eerste aflevering van het tweede seizoen begint met een begrafenis: de man van Nico is overleden en heeft een aantal geheimen mee het graf ingenomen. Haar huwelijk blijkt een leugen te zijn geweest. Ze heeft nu wel eindelijk de kans om haar relatie met Kirby (de knappe jonge fotograaf waar ze in het eerste seizoen een affaire mee had) een kans te geven, maar werkt het wel met zo'n groot leeftijdsverschil?
Ook het leven van Wendy komt op z'n kop te staan als ze gedwongen huismoeder wordt. Een rol waar ze totaal niet mee om kan gaan... Ook met haar man Shane, wiens carrière juist als een speer gaat, heeft ze de nodige problemen. Weet ze haar gezin bij elkaar te houden?
Het bedrijf van Victory, dat tegen haar zin in gekocht is door haar ex-liefje Joe Bennett, loopt goed en ze doet er alles aan om financieel onafhankelijk te worden van de man die haar zo gekwetst heeft. Ze stort zichzelf zelfs in het dating-circuit, maar lukt het haar wel om Joe te vergeten?

En?
Een echt waardige opvolger van Sex and the City is het niet, maar Lipstick Jungle is wel een heel vermakelijke serie. De drie vriendinnen zijn sterke, inspirerende vrouwen en hebben een bijzondere vriendschap met elkaar. Na een aantal afleveringen gezien te hebben, zat ik er dan ook helemaal 'in' en kon ik niet meer stoppen met kijken...
De verhaallijnen zijn origineel en deden me niet meteen denken aan andere vrouwenseries. De serie heeft een goede balans tussen luchtige, grappige, romantische momenten en verdrietige, serieuze, sombere momenten. De problemen die de vriendinnen hebben zijn herkenbaar (ook al ben ik een stuk jonger) en je leeft dan ook erg met de dames mee.
Brooke Shields, Lindsay Price en Kim Raver zetten stuk voor stuk overtuigende en sympathieke personages neer en zijn leuk om naar te kijken (en bovendien prachtig gekleed). Ook hun zwakheden wordengeloofwaardig in beeld gebracht. De mannelijke bijrollen in de serie worden ook goed vertolkt: Shane speelt een perfecte familyman die zijn eigen carrière eens voorop zet. Joe een koppige, betweterige maar toch ook charmante zakenman en Kirby...  die is gewoon ontzettend jummie om naar te kijken!
Kortom: ik vind het persoonlijk erg jammer dat er geen derde seizoen meer verschijnt, want ik heb de smaak net te pakken. Een heerlijke vrouwenserie!

Lipstick Jungle - seizoen 2
Regie: Andrew McCarthy
EAN: 5050582704334
Prijs: 29,99