DVD: New In Town

Media door Marieke_B

Het verhaal
Lucy (Renée Zellweger) heeft het allemaal prima voor elkaar. Een topbaan in het altijd zonnige Miami met een bijbehorend fijn salaris waarmee ze alles kan doen waar ze zin in heeft. Luxe ten top dus! Tot ze voor haar werk naar het kleine stadje New Ulm in het ijskoude Minnesota wordt gestuurd om daar een fabriek te gaan leiden. Haar ontvangst is alles behalve warm, letterlijk en figuurlijk. De bevolking is bepaald niet vriendelijk en Lucy kan maar moeilijk haar draai vinden in het dorp waar de luxe die ze kende ver te zoeken is.

Gelukkig is Lucy gezegend met een flinke dosis doorzettingsvermogen en zet ze haar tanden in het project. Vakbondsleider Ted begint haar steeds meer te waarderen en dat gevoel wordt, natuurlijk, wederzijds. Net als de twee naar elkaar toe groeien, het in de fabriek beter gaat en de bevolking daardoor ook begint in te dammen, gaat het alsnog mis: Lucy krijgt van bovenaf te horen dat ze de fabriek moet sluiten. Ondanks dat ze als de boeman wordt gezien, probeert ze er alles aan te doen om te redden wat er te redden valt.

En?
Een romantische komedie hoort ten eerste romantisch en ten tweede komisch te zijn. New In Town heeft van beide aspecten maar een klein beetje meegekregen. Het niveau van Bridget Jones wordt in ieder geval nooit gehaald, ondanks dat Renée haar uiterste best doet. Aan haar acteerprestaties ligt het absoluut niet, ze speelt haar rol met ferve, maar de grappen zijn wat gemaakt, de personages te dommig afgeschilderd en het verhaal te cliché.

Qua romantiek hadden de makers er ook nog best wat meer uit kunnen halen. De liefde die opbloeit tussen Lucy en Ted heeft een beetje te lijden onder de lage temperaturen in het dorp; de vonken vliegen er nooit vanaf. Jammer, want dat is toch waarvoor wij vrouwen naar dit genre films kijken!

Conclusie: een film die door het meespelen van topactrice Renée Zellweger wel oké is voor een avondje bankhangen met een vriendin. Maar er zijn helaas toch echt veel betere chickflicks gemaakt!

New In Town
Regie: Jonas Elmer
EAN: 8713045218515
Prijs: 16,99