Eén tegen 100 voor Nintendo DS

Media door Marieke_B

Het populaire spelprogramma is nu namelijk ook te spelen op je Nintendo DS. In deze variant van Eén tegen 100 speel je tegen computergestuurde tegenstanders en moet je zoveel mogelijk vragen goed zien te beantwoorden om die 100 tegenspelers uit het spel te krijgen. Net als 'in het echt' zijn er zogenaamde escapes als je een vraag niet weet en de verdubbelaar als je denkt flink te gaan scoren met een vraag. Je kunt daarnaast kiezen uit vijf spelvarianten in de single modus en drie spelvarianten in de multiplayer modus.

Naast de klassieke spelmodus is Eén tegen 100 ook op nieuwe manieren te spelen. In 'Triviakoning' kun je bijvoorbeeld geen enkel hulpmiddel gebruiken, in 'Geldwolf' kun je vijf keer een verdubbelaar inzetten en in 'Centenknijper' zijn er vier escapes. Ook is de game in nieuwe stijl te spelen, de verdubbelaar wordt dan vervangen door het ABC'tje, waarbij de speler kan bekijken welke keuzes de tribunespelers hebben gemaakt.

En?
Ik vind het tv-programma leuk om naar te kijken, maar werd van de game niet echt heel warm. Natuurlijk is het leuk de vragen te beantwoorden (zo'n 3000 in totaal, zeggen ze), maar na een tijdje ben je het wel zat. Het is best lastig alle 100 spelers weg te spelen en ikzelf gooide de DS soms van frustratie bijna het raam uit. De graphics zijn heel simpel gehouden, omdat het puur om het spel (de vragen) gaat, maar wat mij betreft had aan de vormgeving wel wat meer aandacht besteed mogen worden.

Voor de echte fans van Eén tegen 100 is dit een vermakelijk spel en het weet je hersenen ook echt wel te prikkelen, maar de vraag is voor hoelang dit ook voor de die hards leuk blijft...

Eén tegen 100
Nintendo DS

EAN: 8717278828404
Prijs: 29,99