CD: McChicks - McChicks

Media door Marit

De band bestaat uit drie stoere dames: Tessa Boomkamp (1977) zorgt voor de drums, Astrid Akse (1970) bespeelt de gitaar en Phaedra Kwant (1979) heeft de bas in handen. Alle bandleden versterken de muziek met hun zangkwaliteiten.  Phaedra is cum laude afgestudeerd aan het conservatorium in Hilversum en is de eerste vrouwelijke Master of Music Basgitaar van Nederland. Tessa is cum laude afgestudeerd op de drums aan het conservatorium in Enschede, maar is tevens de vaste gitarist van Marco Borsato. Alle drie hebben ze al een aanzienlijke muzikale carrière achter de rug voordat ze in 2008 deze band oprichtten.

De nummers op de cd zijn zeer uiteenlopend: van rustige gitaarmuziek met gevoelige zang tot swingende rockmuziek met opzwepende zang. De cd, bestaande uit dertien nummers, bevat voor ieder wat wils. De stemmen van de McChicks zijn stevig, zuiver en prettig om naar te luisteren. De nummers liggen lekker in het gehoor en door de afwisseling op de cd, past ie in elke situatie. Een cd die je altijd op kunt zetten, dus!

Echter niet alle nummers zijn geweldig: een aantal is wat 'dertien in een dozijn'. Sommige doen denken aan The Corrs en na het horen van het nummer Mama's Eyes Are Shining had ik de rest van de dag Mama van de Spice Girls in mijn hoofd.

Ik vind het wel jammer dat deze volwassen en conservatorium geschoolde dames voor deze puberale naam gekozen hebben, waardoor ze eigenlijk de verwachtingen van het publiek omlaag halen. De McChicks kunnen echter zeker fijne muziek maken en zingen, dus ga het beluisteren!

McChicks
McChicks
EAN: 8713545209204
Prijs: 12,99