Interview: Celine Cairo!

Media door Anneke

De Amsterdamse Celine Cairo is nuchter en laidback, maar zit wel boordevol passie voor datgene wat haar drijft: muziek. Ze heeft daar dan ook heel veel voor over. "Ik schrijf al liedjes sinds mijn veertiende. Toen ik 16 was won ik de Rozentuin, een competitie in Amsterdam. Toen sprong de vonk pas goed over en wist ik wat muziek allemaal met me deed. Ik ben toen doorgegaan met muziek maken en heb mijn eigen stijl ontwikkeld," aldus een enthousiaste Celine die haar muziek erg serieus neemt.

Sinds februari speelt ze samen met bassist Mart Jeninga en violist Matthijs Lievaart. Ze is het afgelopen jaar bijna alleen maar met muziek beziggeweest. "Ik heb me gericht op het schrijven van liedjes, ik heb veel opgetreden en ook de publiciteit bijgehouden. Nu ik ook meedoe aan de Grote Prijs van Nederland wordt het allemaal serieuzer, krijg ik nóg meer aandacht en wordt er nóg meer naar mijn muziek geluisterd. Vaak denken mensen: wat zou zo'n meisje van 19 nou allemaal te zeggen hebben? Maar ik schrijf zeker geen oppervlakkige liedjes. In mijn songs hoor je dingen terug die ik beleef: over de liefde, maar ook over het volwassen worden en hoe ik zelf tegen het leven aankijk."

Wat Celine betreft ziet dat leven er heel goed uit, zeker ook als je haar toekomst bekijkt. Eerder dit jaar won ze de Talent Night en dat betekent als hoofdprijs een optreden in het beroemde Apollo Theater in New York, waar ze meedoet aan de Amateur Night. "Het is natuurlijk een grote eer om in de Apollo te staan, waar grootheden als Michael Jackson, Mary J. Blige en Prince ook al optraden. Daar verheug ik me natuurlijk gigantisch op. Ik ben pas een half jaar serieus bezig met muziek en het verwondert me om te zien hoe ver ik nu al gekomen ben. Daarom geniet ik volop van alles wat me nu overkomt."

"Optreden geeft me een heel gelukkig gevoel, vooral omdat ik mijn muziek kan delen met anderen. Mijn liedjes zijn eerlijk en oprecht en laten zien wie ik ben en wat ik voel. Er zit diepte in en ik hoop dat het ook zo bij de mensen overkomt. Ik verheug me in ieder geval erg op de toekomst en alles wat komen gaat. Wie kennis wil maken met mijn muziek kan de website myspace.com/celinecairo checken. Bekijk ook eens deze link: we strijden een harde contest en kunnen alle steun gebruiken! We zitten al bij de laatste tien en de top drie mag optreden op de Uitmarkt in Amsterdam! Geef ons de kans en stem op Celine Cairo!"

Foto's: Carry Verburgt