Marian Mudder - Geluksblind

Media door Anne-Jolijn

Marian Mudder kennen we allemaal. Ze speelde o.a. Vera Prins in de serie Baantjer en was daarnaast nog in talloze andere rollen terug te vinden. Sinds juni ligt haar Geluksblind in de winkel. Het is haar eerste boek, waar ze erg trots op is: "Eigenlijk heb ik mezelf heel erg verrast, als ik eerlijk ben. Ik schrijf al heel lang voor mezelf, maar een boek schrijven is toch heel anders. Ik wist niet wat ik kon verwachten. Het is een behoorlijk grappig boek geworden en daar ben ik ontzettend blij mee. Elke keer denk ik weer: 'Verrek, heb ik dat bedacht?'"

Het verhaal
Isabelle is ongelukkig. Ze leidt een heel ander leven dan ze echt zou willen. Ze is getrouwd met een man van wie ze niet houdt en slikt stiekem de pil om niet zwanger te worden. Eigenlijk heeft ze maar één droom: een liefdesleven waar de vonken vanaf spatten.

Als Isabelle erachter komt dat haar man vreemdgaat, heeft ze eindelijk een reden om hem te verlaten. Via een vriendin komt ze terecht in een appartement in Amsterdam Oud-Zuid. Eindelijk kan ze beginnen aan een nieuw leven. Om haar angst voor het alleen zijn en het grote onbekende tegen te gaan, bedenkt ze een nieuwe manier van leven. Ze neemt haar toevlucht tot The Secret en andere hedendaagse wondermiddelen. Ze besluit om alleen nog in het nu te leven, alsof elke dag je laatste is. Ineens merkt ze dat het werkt: in de wasserette om de hoek komt ze de liefde van haar leven tegen. Eindelijk kan ze zich storten op een onstuimig liefdesavontuur. Of toch niet?

En?
Geluksblind is een prachtig vrouwenboek. Het kent absoluut geen saaie momenten en leest makkelijk weg. Leuk om te weten is dat de hoofdpersoon deels gebaseerd is op Marian Mudder zelf: "Ik ben de hoofdpersoon niet, het is eerder een deel van mij dat ik heb uitvergroot."

Ook merk je dat Marian Mudder veel toneel- en acteerervaring heeft. De hoofdstukken in het boek zijn stuk voor stuk filmisch en beeldend geschreven. Het boek kent veel scènes met, voor ons vrouwen, herkenbare situaties. Het is geen zwaar verhaal, maar juist heerlijk luchtig. Perfect voor een relaxte stranddag. Ik heb het boek in ieder geval in één keer uitgelezen!

Ze.nl heeft Marian Mudder geïnterviewd, nog voordat haar boek uitkwam. Nieuwsgierig naar het interview? Kijk dan hier!

Geluksblind
Marian Mudder
ISBN: 9022995739
Prijs: 17,95
Uitgeverij: A.W. Bruna