DVD: Yes Man

Media door Paulien

Het verhaal
Jim Carrey (Bruce Almighty, Liar Liar) speelt de rol van Carl Allen, een suffe bankier die net gescheiden is van zijn vrouw Stephanie en zijn avonden film kijkend op de bank doorbrengt. Hij heeft een uitzichtloze baan en wil zijn vrienden nog maar weinig zien. Wanneer hij zijn vriend Nick van de middelbare school tegenkomt, geeft Carl zich net als hem op voor een zelfhulpcursus dat gebaseerd is op een simpel idee: zeg 'Ja' tegen alles!  Of hij Koreaans wil leren? Ja! Of hij vlieglessen wil nemen? Ja! Of hij wil vechten met een of andere bokskampioen? Ja!

Carl ontdekt de magische kracht van het woord 'Ja' en zijn voorspelbare leven wordt op zijn kop gezet: hij krijgt een onverwachte promotie, hij helpt de daklozen, gaat weer gezellig drinken met zijn vrienden, bungeejumpt vanaf een brug en heeft zelfs een nieuw vriendinnetje. Maar al gauw ontdekt Carl echter dat zijn levenshouding niet altijd even goed uitkomt en dat 'Ja' zeggen ook tot narigheid kan leiden...

Niet alleen Jim Carrey zorgt in deze comedy voor de vrolijke noot, ook zijn Australische baas Norman die helemaal fan is van verkleedpartijtjes en Harry Potter-marathons. Daarnaast is daar nog Carls nieuwe love interest Allison, die in een vrouwenbandje - met de meest vreemde liedjes - zingt zonder publiek en de stad onveilig maakt op haar snelle scooter.

De naam Jim Carrey trekt mensen naar de bioscoop die komen voor zijn platte grappen en om de kassa's te laten rinkelen: zodoende wikkelt hij plakband om zijn hoofd, valt plat op zijn snufferd en trekt zomaar gekke bekken! Voor Jim Carrey-liefhebbers (zoals ik), die de voorspelbaarheid en de soms wat flauwe grappen voor lief nemen, is dit een vlotte en lachwekkende film. Gewoon lekker lachen dus. Wie zegt daar nou geen 'Ja' tegen?!

Yes Man
Regie: Peyton Reed
EAN: 5051888030226
Prijs: 18,99