Harry Potter-acteurs in Haarlem!

Media door Anneke

Afgelopen dinsdag 23 juni was Haarlem even helemaal in de ban van Harry Potter. Op de Grote Markt hadden zich vele fans van de filmreeks verzameld om een glimp te kunnen opvangen van de speciaal aanwezige acteurs: de 'tweelingbroertjes Wemel' en 'Marcel Lubbermans'. Zij waren naar de stad gekomen om de Harry Potter and the Half-Blood Prince-tour te openen. Tijdens de tour werden originele kostuums en rekwisieten uit de nieuwste -en op 15 juli in première gaande- bioscoopfilm tentoongesteld. In een op de film geïnspireerde omgeving, waar kaarthouders doorheen konden lopen, vond je onder andere kostuums van Perkamentus en Harry Potter, een originele Vuurflits en nog veel meer rekwisieten uit de film.

De tour was alleen op 23, 24 en 25 juni te volgen. Toegangskaarten waren vanaf begin juni via diverse mediapartners te winnen. 

Nadat de acteurs rustig hun ronde hadden gedaan langs de aanwezige pers en fotografen waren de fans aan de beurt. Zij mochten met hun idolen op de foto en verzamelden hun handtekeningen. Het was tenslotte de eerste keer dat castleden uit de Harry Potter-filmreeks Nederland bezochten!

In Harry Potter and the Half-Blood Prince heeft Voldemort zowel de Dreuzelwereld als de tovenaarswereld in zijn greep. Zweinstein is niet meer de veilige thuishaven. Harry vermoedt dat er zelfs gevaar schuilt binnen de muren van Zweinstein, maar Perkamentus is meer bezig om Harry voor te bereiden voor de snel naderende strijd. Behalve avontuur komt in de nieuwe Harry Potter-film ook de liefde om de hoek kijken. Harry voelt zich aangetrokken tot Ginny, maar krijgt concurrentie van Daan Thomas. Belinda Broom heeft besloten dat Ron de ware voor haar is. Deze en meer avonturen zie je in het nieuwe, spannende zesde deel van de Harry Potter-reeks.

Harry Potter and the Half-Blood Prince is vanaf 15 juli te zien in de Nederlandse bioscopen.

Foto's: Anneke Ruys