Ik & mijn weblog: Puur San

Media door Redactie Ze.nl

Het begon in november 2004, toen San voor de liefde verhuisde van Rotterdam naar de Noord-Hollandse kust. "Ik ben eigenlijk begonnen voor mijn familie die 75 kilometer verderop woont. Zo houd ik ze op de hoogte van mijn leven. Daarnaast kon ik creatief bezig zijn met foto's en plaatjes."

Tijdrovende hobby
Wat begon voor familie, groeide uit tot een tijdrovende hobby. "Ik kreeg ook andere bezoekers, hartstikke leuk, want wie denkt nu anderen het leuk vinden om jouw hersenspinsels te lezen? De uurtjes die ik spendeerde aan het schrijven, maar ook het lezen en reageren bij anderen, werden er steeds meer."

Persoonlijke dingen online
Inmiddels is San moeder van twee dochters. "Met twee meiden heb je altijd veel te vertellen, maar ik schrijf ook over andere dingen in mijn leven en in de wereld. Ik probeer per week een aantal blogjes te schrijven. Je hebt soms dagen dat je geen inspiratie hebt en dan weer dagen heel veel, daarom heb ik altijd een paar logjes op klad en een blocnote op zak voor als ik opeens een ingeving krijg."

Bezoekersaantallen
Puur San is populair. "Ik heb veel bezoekers, tegen de 75 tot 100 per log, waaronder veel trouwe bezoekers die ook reageren. Er zijn ook lurkers die alleen even komen spieken. Zeker rond de uitgerekende datum van mijn tweede dochter rezen de bezoeken de pan uit. Ik heb toen zelfs moeten bijbetalen bij mijn provider omdat mijn weblog het toegestane dataverkeer had overschreden."

Leuke reacties
"Ik krijg vooral positieve reacties en als ik weer een nieuwe lay-out heb, dan krijg ik mailtjes van meiden die willen weten hoe ik het allemaal doe. Het is altijd leuk om de reacties te lezen. Negatieve reacties heb ik gelukkig nog niet gehad."

Bron van inspiratie
"Wat de meerwaarde van mijn weblog is? Dat is voor iedere lezer persoonlijk: de een vindt het leuk hoe ik schrijf, voor een ander is mijn weblog een inspiratiebron qua creativiteit. Voor mij is het bloggen een uitlaatklep, een dagboek van mijn leven als creatieve werkende moeder.  En het is vooral een stukje ontspanning na een drukke dag."

Welke 3 weblogs kun jij lezeressen van Ze.nl aanraden om ook eens te lezen?
"Ik vind het best moeilijk om 3 weblogs te noemen, omdat ik op het moment meer dan 60 blogs volg en er nog steeds iedere maand een nieuwe bijkomt. Als ik er toch echt 3 mag noemen zijn dat:

Jis en haar minimannen: Ze schrijft zo eerlijk en met zoveel liefde en humor over haar mannengezin en al het lief en leed wat ze meemaken.

Toaske heeft iedere dag weer een logje over de meeste verschillende onderwerpen, waar je soms even over nadenkt en langer bij stilstaat.

Een derde vind ik moeilijk kiezen tussen: Linda, Mimi, Carolien, Sacha, Cat of Esther; bijna allemaal weblogs zijn van werkende mede-mama-bloggers, die leuk en vooral herkenbaar schrijven."