Lifestyle / Media
Media

Rianne Verwoert - Trouw(en)

Het verhaal
Marieke is helemaal in de wolken als haar vriend Rick haar een aanzoek doet. Haar leven kan gewoon niet meer stuk! Ricks vriend Dave komt echter met een verhaal op de proppen: hij heeft hem gezien met een andere vrouw, een mooie blondine. Marieke probeert dit echter naast zich neer te leggen; haar Rick zou echt nooit vreemdgaan!

Als ze een nieuwe winkelhulp aanneemt in de persoon van Anouk, slaat de twijfel toch toe. Anouk vertelt namelijk een verhaal waar Marieke zich wel heel erg in herkent. Als ze vervolgens een vreemd 06-nummer in Ricks overhemd vindt en er bovendien een lingeriesetje wordt bezorgd dat haar veel te groot is, zijn de rapen gaar. Wat nu?

Met vriendinnen trekt Marieke er een weekendje op uit en samen besluiten ze het onbekende nummer te bellen. Ene Valerie neemt op; die zegt nog nooit van Rick gehoord te hebben. Moet ze dat geloven? Van het één komt het ander en dan is het Rick die opeens bij Marieke verhaal komt halen...

En?
Trouw(en) is chicklit pur sang. Ietwat oppervlakkige personages, een simpele verhaallijn waarvan je de clou al van verre ziet aankomen en een bijbehorende knalroze kaft met daarop een blij meisje. Clichés die fans van dit genre maar al te graag voor lief nemen; je weet van tevoren waar je aan begint!

Buiten dat leest deze chicklit heel makkelijk en snel weg, omdat het taalgebruik niet te moeilijk is. Het verhaal van Marieke is herkenbaar: totally happy en in love, maar toch een tikkeltje onzeker, bang dat dit alles zomaar kan worden weggevaagd. Ook het gevoel dat opborrelt als er aanwijzingen opduiken die erop (kunnen) duiden dat je vriend er een ander op nahoudt -boosheid afgewisseld met intens verdriet- kunnen we ons maar al te goed voorstellen. Hoe kan ie je dit nou aandoen?!

Trouw(en) is een heerlijk meidenboek, zeker met de zomervakantie in het vooruitzicht. Hij is niet zo dik, dus prima mee te nemen in je (vast stampvolle) koffer. Geniet ervan op het strand, onder een parasol met een frisse cocktail!

Trouw(en) is de tweede chicklit van schrijfster Rianne Verwoert na Liever niet verliefd. Ze is echter al klaar met haar volgende boek Match?!, dat in november van dit jaar in de winkels zal liggen. Via Twitter houdt Rianne ons op de hoogte van haar vorderingen.

Trouw(en)
Rianne Verwoert

ISBN: 9059774132
Prijs: 11,95
Uitgeverij: Zomer & Keuning