Man wil vrouw met maat 42

Relaties door Martine

Dat vrouwen met maat 42 favoriet zijn, is gebleken uit onderzoek onder 100 Australische mannen. Zij kregen 200 tekeningen van vrouwenlichamen te zien, die allemaal verschillende maten hadden. Deze vrouwenlichamen moesten door de heren beoordeeld worden op aantrekkelijkheid. De onderzoekers maakten daarna een onderverdeling in acht verschillende lichaamstypen: van modelletje Playboy tot maatje mannequin tot 'normale' vrouwen. De groep 'gemiddelde vrouwen' met maat 42 scoorde het hoogst op de schaal der aantrekkelijkheid.

Waarom de FHM en Playboy dan toch over het algemeen volstaan met slankere dames? Waarschijnlijk omdat mannen die de foto's in deze bladen bekijken dat puur en alleen voor het oog doen, en behalve het uiterlijk geen eisen stellen aan de dames op de foto's. In 'real life' kiezen ze echter liever voor een vollere vrouw, omdat slanke vrouwen vaak alleen maar met (niet) eten bezig zijn. En dat vinden de heren ongezellig.

Britse journaliste Allison Pearson zegt hierover: "Magere vrouwen zijn neurotisch; ze maken weinig plezier en tijdens een romantische dinertje zijn ze alleen maar bezig met wat ze wel en niet mogen eten. Als ze seks hebben, vinden ze het belangrijker hoe hun buikje eruitziet dan hoe ze hem moeten plezieren. Bovendien zal een vrouw die niet perfect is zelf ook minder kritisch zijn op de onvolkomenheden van haar partner."

Of dat laatste waar is, is nog maar de vraag, aangezien uit een eerder artikel op Ze.nl bleek dat wij vrouwen, ongeacht onze eigen maat, geen dikke partner willen!

Allemaal leuk en aardig dus, maar zoveel mensen, zoveel wensen. Wij zijn er van overtuigd dat er voor elk type vrouwenlichaam wel liefhebbers te vinden zijn! Gelukkig...