Heeft mijn vriend een bromance?

Relaties door Jo-Anne

Verliefd zijn is een fantastisch gevoel. Het liefst lig je de hele dag in de sterke armen van je lief en ben je 24/7 bij elkaar. Helaas denken niet alle mannen er zo over en chillen ze liever met hun beste vriend. Op dit soort momenten gaat er van alles door je hoofd: vindt hij je niet niet meer leuk? Is hij homo geworden? Of heeft hij een ander? Maak je niet druk. Hij heeft gewoon een bromance. Dit is een zeer intense, niet-seksuele vriendschap tussen mannen. Ze.nl ging op zoek naar de vijf signalen waaraan je een bromance kunt herkennen.

1. Spiegelje aan de wand
Je liefje staat langer voor de spiegel dan jij! Niet dat hij zo ijdel is, maar hij heeft ontzettend veel moeite om een leuke outfit te vinden als hij op stap gaat met zijn beste vriend. Hij verwisselt tientallen keren van shirt, ook al gaat hij alleen maar een biertje drinken in zijn stamkroeg.

2. Die goeie ouwe tijd
Je moet elke keer hetzelfde verhaal aanhoren over hoe hij zijn beste vriend heeft ontmoet en welke hilarische belevenissen ze samen hebben meegemaakt. Na een paar keer begint hetzelfde verhaal echt te vervelen.

3. Just me and my phone
Hij neemt zijn mobieltje op... als jullie seks hebben! Meer uitleg is denk ik niet nodig.

4. Daten
Een dubbele date lijkt je een goed plan. Jij met je boyfriend en de beste vriend van je lover met zijn eigen vriendin. Helaas werkt je plan niet, omdat hij antwoordt met: "Schitterend! Ga jij maar met haar shoppen, terwijl ik met hem voetbal ga kijken." Alsof vrouwen niet van voetbal houden...

5. La la laaaaaaaaaaaaa
De meeste stelletjes hebben een lied dat hun doet denken aan dat ene romantische moment. Het vervelende is alleen dat hij ook een speciaal nummer heeft met zijn beste vriend! Aaaaaghhrrr! Telkens als ze hun nummer horen, zingen ze gebroederlijk uit volle borst mee.

Herken jij je vriend hierin? Dan heeft hij waarschijnlijk een bromance...