Sterrenschrijfsel: Rianne Verwoert

Lifestyle door Redactie Ze.nl

Waarom mannen 't zo vreemd vinden...

Op een vrijdagavond sta ik met een groep vrienden en vriendinnen in de kroeg. De discussie over vrouw zijn begint, nadat er al aardig wat biertjes gedronken zijn. Het liedje Fuck you very very much schalt door de kroeg. Het gaat helemaal nergens over, maar de mannen brullen uit volle borst mee. Ach, daar kunnen ze waarschijnlijk niets aan doen. Het is vast een soort oerdrift. Maar hoe durven ze te zeggen dat wij vrouwen gekke gewoontes hebben! Daar snap ik dus helemaal niets van. Wij zijn geen gekke wezens.

Het is toch de normaalste zaak van de wereld om met vijf meiden naar de wc te gaan in de kroeg? Zelf plassen mannen de hele wc onder, dat krijgen wij met vijf vrouwen niet eens voor elkaar. Ze spreken ons met zatte koppen aan en denken dat ze een prins zijn. Heren, wij zijn hier de prinsessen. En knoop in je oren: prinsen zijn schaars!
Het is niet meer dan normaal om als avondeten een gezonde maaltijdsalade te kiezen, maar vervolgens als toetje een hele bak ijs leeg te lepelen. Maar het is dan wel weer idioot om na liters bier gedronken te hebben, een mega-hamburger weg te werken en daarna nog een tripeltje te nemen. En het dan ook nog vreemd vinden dat je moet overgeven. Wie is er hier nu gek?

En wat dacht je van schoenen passen, ze leuk vinden, maar tóch even verder willen kijken. Dat is ook helemaal niet raar. Weet je wat pas raar is? De eerste de beste winkel binnenlopen, een paar schoenen passen, er meteen drie paar dezelfde modellen in verschillende kleuren kopen en weer naar huis gaan. En het is niet vreemd dat wij graag kijken naar Desperate Housewives, GTST en Holland's Next Topmodel. Wat wel van de zotte is: met de afstandsbediening in de hand blijven zitten en maar doorzappen. Heel irritant! Of Jackass kijken en ontzettend in een deuk liggen om de meest bizarre en smerige dingen.

Ik vraag me af, wie er hier nu écht vreemd is. Een ding is zeker: mannen komen van Mars en vrouwen van Venus! Laat ze maar zingen en Jackass kijken die mannen! Kunnen ze niets aan doen. Hoewel? Verhuizen naar een andere planeet zou een optie zijn! Maar... eigenlijk kunnen we ze ook niet missen, die gekke marsmannetjes. En al hun gekke gewoontes ook niet.

Rianne Verwoert 
www.rianneverwoert.nl

Lees hier het interview dat Ze.nl had met Rianne!