In the picture: Charlize Theron

Celebs door Renee

Na een traumatische gebeurtenis te hebben gehad tijdens haar jeugd in Zuid-Afrika, heeft actrice Charlize Theron zich met hulp van haar moeder, doorzettingsvermogen en een beetje geluk een weg weten te banen door Hollywood.

Hoe het allemaal begon...
Charlize Theron (33) groeide op in Zuid-Afrika op een boerderij in de buurt van Johannesburg. Haar moedertaal is Afrikaans, en haar tweede taal Engels. Ze is van Engelse en Duitse komaf en het enige kind van haar vader en moeder. Charlize deed een opleiding tot balletdanseres. Op haar 15e was ze getuige van de dood van haar vader. Hij was een gewelddadige alcoholist en haar moeder Gerda heeft hem uit zelfverdediging dood moeten schieten.

Na een lokale modellenwedstrijd te hebben gewonnen vertrok de blondine op haar 16e naar Milaan om daar verder te gaan werken als model. Ze vond dit werk echter maar niks en ze besloot  om haar droom als balletdanseres te verwezenlijken in New York. Ze danste bij het Joffrey Ballet in o.a Swan Lake en The Nutcracker, maar door een knieblessure kwam aan deze passie snel een einde.
 
Hup, het vliegtuig in!
Haar moeder kocht een enkele reis Los Angeles in 1994, waar Charlize het als actrice wilde proberen. Ze bezocht alle agentschappen op Hollywood Boulevard, maar helaas zonder resultaat. Tot ze op haar 18e werd ontdekt toen ze de aandacht trok van een manager, terwijl ze ruzie had met een bankmedewerker, omdat die weigerde haar cheque van 500 dollar te verzilveren. Uiteindelijk ontsloeg ze deze manager toen hij haar vooral scripts van films als Showgirls stuurde.

En zo begon het balletje te rollen... Na eerst een paar kleine rollen te hebben gespeeld, werd ze in 1997 gecast voor een rol in The Devil's Advocate. Hierna volgden meer grote rollen, met uiteindelijk haar verdiende Academy Award voor Beste Actrice voor haar rol in Monster (2003).

Voor de film Monster kwam ze ruim 10 kilo aan voor haar rol als seriemoordernaar Aileen Wuornos. Aangezien ze gek is op gefrituurd eten, zal ze hier wel extra van hebben gesmikkeld. Zo zegt ze: "Alles wat gefrituurd is eet ik, ik zou zelfs mijn schoen gefrituurd opeten!"

De tragische dood van haar vader heeft Charlize sterk gemaakt. "Ik weet niet hoe ik dit moet zeggen, maar sinds de dood van mijn vader heb ik wel 't gevoel een voorsprong te hebben op andere mensen. Want man, vanaf 16 jaar wist ik al wat het leven voor waarde heeft en hoe snel dat je kan worden afgenomen. En vanaf toen maakte ik de keuze, zwemmen of verdrinken?"

Love is in the air
Haar geluk in de liefde vond ze op de set van de film Trapped in 2002, toen ze tegenover de Britse acteur Stuart Townsend kwam te staan. Charlize en Stuart wonen samen in Los Angeles en hebben  een vakantiehuis op Malibu waar ze de weekenden geregeld met vrienden doorbrengen. Trouwen is alleen niet haar ding, zegt ze zelf. Maar ze is erg gelukkig in haar relatie en zou ooit wel kinderen willen.

Beeldige vrouw
Naast het feit dat ze erg geliefd is op het witte doek, is ze ook het gezicht van het parfum J'adore van Christian Dior, Swiss Watchmaker en Raymond Weil. Echt 100 procent glamour is Charlize niet... tenminste, dat zegt zij: "Ik ben half-half wat betreft glamour. Ik doe liever een spijkerbroek aan, spring op mijn Harley en gedraag me als een vent!"

Naast acteren neemt Charlize ook vaak de taak als producer op haar, zoals in The Burning Plain. We zullen de komende jaren hopelijk nog heel veel van deze prachtige vrouw zien. Gelukkig ziet Charlize die jaren niet als een belemmering: "Naarmate je ouder wordt krijg je rimpels en gaan je borsten hangen, maar je krijgt er wel wijsheid voor terug, dus zo erg is het allemaal niet!" En met deze wijsheid gaan wij ook net als Charlize positief de toekomst tegemoet!