Chinouk Thijssen - Liefdesduivel

Media door Marieke_B

Tot haar zestiende wilde Chinouk Thijssen (25) alleen maar ballerina worden. Toen bleek dat de kans op een grootse carrière daarmee klein was, ging ze op zoek naar een nieuwe liefde. En die vond ze, online! Via fora, korte verhalen, een weblog en diverse columns voor verschillende websites, kwam uiteindelijk haar droom uit: een eigen boek. Deze werd zelfs direct genomineerd voor de Nieuwe Schrijversprijs 2008/2009. En Liefdesduivel is wat Chinouk betreft nog maar het begin!

Het verhaal
Hoofdpersoon Carmen heeft tot nu toe geen makkelijk liefdesleven gehad. Haar ex-vriend Paul was zeer gewelddadig, waar ze vooral mentaal nog regelmatig de gevolgen van ondervindt. Ondanks dat ze zelf besloten heeft hem te verlaten, lukt het haar niet helemaal van hem los te komen. Ze raakt namelijk, per ongeluk, bevriend met zijn nieuwe vriendin Jessie.

De twee vriendinnen beleven een gezellig avondje, maar als Carmen wakker wordt, klopt er toch heel veel niet. Ze heeft een flinke snee in haar hoofd, de kamer is één grote puinhoop en Jessie is nergens te bekennen. Carmen is ervan overtuigd dat er iets met Jessie is gebeurd en dat Paul erachter zit. Weinig mensen in haar omgeving nemen Carmen serieus, maar ze is vastberaden uit te zoeken waar Jessie is en vooral: of alles wel in orde is. Ze gaat dus zelf op onderzoek uit.

Zodra Carmen alleen thuis is, beginnen echter de bedreigingen. Telefoontjes, brieven, inbraken... Waar en wanneer houdt het op?! Ze krijgt daarnaast ook cryptische briefjes en aanwijzingen die haar naar de verblijfplaats van Jessie zouden moeten leiden. Tenminste, zo lijkt het. Maar de zoektocht naar haar vriendin brengt uiteindelijk zelfs haar eigen leven in gevaar...

En?
Direct vanaf het begin voel je je verbonden met hoofdpersoon Carmen. Ze is een sterke meid die het nodige heeft meegemaakt, maar daar heel sterk uitgekomen is. Ze laat zich niet snel uit het veld slaan, heeft een grote dosis doorzettingsvermogen. Een mooi personage!

Liefdesduivel leest prettig weg en voert je, voornamelijk vanuit het perspectief van Carmen, door de stroom van vragen die haar gedachten bezighoudt. Ze gaan allemaal maar over één kwestie: waar is Jessie?! De gebeurtenissen rondom de verdwijning van Jessie en Carmens zoektocht volgen elkaar snel op, waardoor er veel vaart in het verhaal zit. Stukje bij beetje kom je erachter wat zich in het huis heeft afgespeeld, maar ook wat de grote gevolgen daarvan zijn. Chinouk weet de spanning naar het einde toe goed op te bouwen en daarom is het moeilijk dit boek weg te leggen. De nieuwsgierigheid naar de afloop is gewoon te groot!

Wij van Ze.nl vinden Chinouks debuut zeer geslaagd en kunnen niet wachten tot haar tweede pronkstukje in de schappen ligt. Op Twitter hebben we namelijk al stiekem vernomen dat ze hard werkt aan haar manuscript. Kom maar op Chinouk! :)

Liefdesduivel
Chinouk Thijssen

ISBN: 9048405521
Prijs: 16,95
Uitgeverij: Free Musketeers

Lees ook het interview dat Ze.nl eerder met Chinouk had over haar T-shirt-verslaving en bijbehorende webshop!