Bikini's in alle soorten & maten!

Mode & trends door Marcella

De bikini is er tegenwoordig in alle soorten en maten. Met slechts één bikini in je kast ben je niet meer klaar voor de zomer. De bikini is een echt fashion-item geworden en hoe de bikini eruit ziet, is misschien wel belangrijker dan comfort. Designers spelen hier goed op in en ontwerpen de apartste creaties en modellen. Hierdoor zijn er in de Nederlandse taal veel woorden bij gekomen in de categorie swimwear dat eindigt op 'kini'. Je ziet ze hier!

Triangelbikini
De bekendste variant van de bikini is en blijft ongetwijfeld de triangelbikini. De cups bestaan uit twee zogenaamde driehoekjes die in de nek en op de rug worden vastgemaakt. De triangelbikini is er met brede of dunne bandjes. De dunne bandjes zijn een soort veters die je vaststrikt. De bikini met brede bandjes en sluiting in de nek wordt ook wel een halterbikini genoemd. De triangelbikini is vooral geschikt voor vrouwen met kleinere borsten. Dit model geeft namelijk weinig ondersteuning en daarnaast lijken je borsten hierin groter!

Bandeaubikini
Een andere populaire variant is de strapless bikini, ofwel bandeaubikini. Het bikinitopje bestaat niet uit twee losse cups, zoals de triangelbikini, maar uit één deel dat als een band rondom je borst zit. Deze band zit met een sluiting vast op de rug en wordt vaak opgesierd met plooien of een ring tussen de borsten. De bandeaubikini is vaak voorzien van een (afneembare) striksluiting in de nek. Deze bikini is daarom erg ideaal voor als je gaat zonnen en lelijke witte strepen rond de hals wilt voorkomen. Je haalt de bandjes er gewoon af of hangt ze even los, zonder dat je bikini afzakt!

Tankini
Voor alle vrouwen die de bikini net iets te bloot vinden, maar wel de voorkeur geven aan 'two pieces', biedt de tankini de uitkomst. De tankini is een bikinitopje met een lang lijfje tot net over de navel. Een veel voorkomend model bij de tankini is de haltertop met eventuele sluiting in de nek. Ga bij dit model voor een fleurig design: een zonnige top waarmee je in het water kan plonsen!

Monokini
Wie zegt dat badpakken niet sexy kunnen zijn? Met enkele aanpassingen bewijst de monokini dat het badpak juist ontzettend verleidelijk is! De 'cut-outs', uitsnijdingen uit de zijkant(en) van het badpak, zorgen voor een spannend effect. Sommige ontwerpen gaan zelfs zo ver dat ik moet toegeven dat je het haast geen badpak meer kunt noemen. Echter bestaat het nog steeds uit 'one piece' en valt de monokini, ook wel semikini genoemd, officieel nog steeds onder het badpak. De monokini is een trendy alternatief voor de bikini: sexy en uiterst geraffineerd!

Burkini
Sinds enkele jaren moet tenslotte de burkini aan dit rijtje worden toegevoegd; een badpak dat voor moslima's de mogelijkheid biedt om te zwemmen én zich tegelijkertijd aan haar geloofsovertuigingen en culturele tradities te kunnen houden. Het is een tweedelig badpak met lange mouwen en lange pijpen. Aan het bovenstuk zit een hoofddoek vast, dat iets wegheeft van een badmuts. De originele burkini komt uit Australië en is ontworpen door Aheda Zanetti, een Libanese die op tweejarige leeftijd naar Australië emigreerde. Zij ziet de burkini als de perfecte oplossing voor moslima's die ook graag willen genieten van alle waterpret.


Welke bikini is jouw favoriet?