DVD: How To Lose Friends...

Media door Eline

Het verhaal
How To Lose Friends & Alienate People vertelt het verhaal van redacteur Sydney Young (Simon Pegg), die in het Britse tabloid The Postmodern Review sterren afkraakt en neersabelt in artikelen. Hij staat erom bekend met zijn bijdehante hoofd bij elke afterparty naar binnen te sneaken voor de laatste roddels. Sydney is dan ook niet favoriet bij de sterren.

Dan wordt hij plots gebeld door de hoofdredacteur van Sharpe's Magazine, hét toonaangevende boulevardblad van Amerika. Sydney verhuist naar New York om voor het blad te gaan werken. Hij denkt het helemaal gemaakt te hebben, maar bij aankomst blijkt hij vooral als deurmat gebruikt te worden. Behalve door veel te slijmen lijkt het te lukken hogerop te komen, iets wat voor Sydney niet zijn eerste natuur is. Zijn eigenzinnige manier van verslag geven wordt dan ook niet door iedereen getolereerd. Alleen bij Alice (Kirsten Dunst) schijnt zijn werkwijze in de smaak te vallen.

Toch bezwijkt Sydney voor het grote geld, de glamour en de vrouwen. Hij weet zich op te werken door te slijmen met de hotemetoten uit Hollywood. Maar wat blijft er over van zijn idealen? En wat als blijkt dat hij zijn grote liefde door zijn gedrag laat lopen?

Best wel aardige film
Het had hier en daar wat grappiger en scherper gemogen, maar How To Lose Friends & Alienate People is best een leuke film. Oke, het is niet zo grappig als The Devil Wears Prada, waarin een onmogelijke hoofdredactrice van een groot modeblad haar scepter zwaait over haar redactie. Maar deze komedie heeft zeker een leuke lachmomenten. Verwacht geen stuiptrekkingen en betraande wangen, een brede glimlach is meer dan genoeg.

Acterende sterren
In eerste instantie was het voor mij even wennen aan Simon Pegg, die zeker in het begin van de film een onuitstaanbare Sydney speelt. Hij maakt echter in het verhaal een ware karakterontwikkeling door, hij leert van zijn foute gedrag en volgt zijn hart. Dat alles zorgt dat je zelfs een klein beetje sympathie voor deze onaangepaste Brit krijgt.

Ook is het leuk Kirsten Dunst weer eens in actie te zien. Van de blondine zagen we de laatste tijd vrij weinig, vooral omdat ze in rehab zat vanwege een depressie en (drank)verslaving. Ook de mooie Megan Fox (Transformers) speelt een typisch mooi-hoofd-weinig-herseninhoud actrice. En het wat verlopen hoofd van Jeff Bridges is op zich al een goede grap.

Kortom, een aardige film die niet lang blijft hangen, maar die bijna twee uur  wel gezellige zondagavondentertainment zorgt.  En dat heb je ook af en toe nodig, toch?

How To Lose Friends & Alienate People
Regie: Robert B. Weide
EAN: 8713045217679
Prijs: 15,99