Stephenie Meyer - Eclips

Media door Redactie Ze.nl

Na Twilight en Nieuwe maan gaat het liefdesverhaal van Edward en Bella door in Eclips. Edwards familie is weer teruggekeerd naar Forks en alles lijkt perfect. Maar in de tijd dat Edward weg was heeft Bella een sterke vriendschap ontwikkelt met Jacob, en die laat het niet zo maar gebeuren dat Edward terugkomt in Bella's leven. De vete tussen de vampieren en de weerwolven laait weer heftig op, maar als Bella groot gevaar loopt, zal iedereen moeten samenwerken om haar te beschermen.

Eclips is een logisch gevolg op de eerste twee delen. Zowel Twilight als Nieuwe maan hebben geen echt einde en de twee belangrijkste verhaallijnen uit beide boeken komen in Eclips samen: de jacht op Bella door de drie zwervende vampieren (uit Twilight) en de vriendschap tussen Bella en Jacob (uit Nieuwe maan). Het resultaat is een ontzettend spannend boek en naar mijn mening het beste boek uit de serie tot nu toe. Waar Twilight in principe een vrij basic liefdesverhaal was, en Nieuwe maan soms erg langdradig, is Eclips een snel, spannend boek waarin veel gebeurt en met verhaallijnen die ervoor zorgen dat je niet meer kunt stoppen met lezen. Maar het naar mijn mening leukste stuk uit het boek - en alleen al dat stuk maakt het boek het waard om te lezen - zijn de gesprekken en ruzies tussen Edward en Jacob. Twee mannen die vechten om dezelfde vrouw, het is niet alleen erg sexy maar in dit geval ook erg grappig.

Het boek eindigt met een heel spannende climax maar heeft, net zoals de vorige twee delen, wederom een redelijk open einde. Dus dat wordt met z'n allen vol spanning wachten op het vierde deel van de serie. Laten we hopen dat de Nederlandse vertaling daarvan niet al te lang op zich laat wachten!

Eclips
Stephenie Meyer
ISBN: 9047510100
Prijs: 18,95
Uitgeverij: Unieboek