Girly gadgets on the go!

Cadeaus & hebbedingetjes door Saar

Wat is het?
De Olympus WS-110 is een digitale voice-recorder met een opnametijd van meer dan 69 uur. Praat dat maar eens vol!
Wat kan ik er mee?
Neem je college wetenschapsfilosofie op en luister het thuis nog eens terug. Of deel je diepste gedachtekronkels en laat ze met behulp van de bijgeleverde software door de computer uittypen!
Word ik er blij van?
Zeker weten! Je kunt je opnames gemakkelijk opslaan in verschillende mapjes, een keuze maken tussen drie kwaliteitsniveaus en ook andere bestanden zoals afbeeldingen opslaan. Daarnaast sluit je het apparaatje easy as 1-2-3 aan op je pc: het schattige witte recordertje 'breek' je als het ware doormidden en als bij toverslag verandert het in een usb-stick. Geen gepruts meer met snoertjes, die je toch maar kwijtraakt of eerst uit de knoop moet halen. Vanaf dit moment gaat al je aandacht naar je gesprekspartner: tijdens hét interview met die BN'er of die intrigerende buschauffeur ben je voor de volle 100% aanwezig. Geen hiaten in jouw herinnering, dit recordertje dient als tweede geheugen. Pas maar op dat je het niet kwijtraakt, het past prima in je broekzak!
Houd ik geld over voor een drankje op het terras?
Voor zo'n 80 euro heb jij je hoofd niet meer nodig... Nou ja, je zult wel zelf moeten bedenken wat je wilt opnemen of het gesprek moeten sturen natuurlijk. Pret gegarandeerd!

Wat is het?
De Freecom ToughDrive Custom SE, een vrolijk gekleurde mobiele harde schijf.
Wat kan ik er mee?
Al je geliefde foto's veilig opslaan, een back-up maken van je scriptie (aanrader!), je voltallige filmcollectie - zonder een stapel hoesjes en schijfjes in je tas - meenemen wanneer je uit logeren gaat, kortom: handig én verstandig!
Word ik er blij van?
We kunnen er niet omheen dat het noodzaak is om af en toe iets op te slaan, en we weten allemaal hoe groot de frustratie is wanneer er wel iets verloren is gegaan omdat je nooit een back-up maakt.. Freecom zorgt er voor dat je niet snel zult vergeten om regelmatig je bestanden op te slaan: deze stijlvolle mobiele harde schijf is zo'n schatje, dat je de hele dag wel wilt saven en opschonen. Helemaal leuk is dat je zelf een ontwerp kunt maken voor de schokbestendige harde schijf, of deze een ander jasje kunt aantrekken met behulp van een van de 6 meegeleverde gekleurde 'sleeves'.
Houd ik geld over voor een drankje op het terras?
Je slaat een tijdelijk gat in je portemonnee, maar daarvoor draag je vanaf dit moment wel minimaal 32.000 MP3'tjes, 106.880 foto's of 35 DVD-films met je mee. Voor 119 euro heb je 250 GB tot je beschikking, maar ook een schijf van 320 of 500 GB behoort tot de mogelijkheden. Misschien zit een glas rosé er toch nog in: Ze.nl mag namelijk korting bieden in de webshop van Freecom! Voer de code 'Zeshopt' in wanneer je je slag slaat op Freecom.nl en geniet binnenkort van dit wondertje.

Wat is het?
De Flip Mino HD, 's werelds kleinste HD-videocamera.
Wat kan ik er mee?
De Mino is dè nieuwe gadget voor bloggers. Het cameraatje is zo groot als een gsm, weegt geen drol en - heel fijn - de batterij gaat zo'n 4 uur mee. Ben jij een beetje a-technisch? Een kind kan de was doen: record, plug & play. Met de Mino komt die gedroomde carrière als regisseuse ineens heel dichtbij. Na het opnemen van je meesterwerk, hoef je de Mino enkel aan te sluiten op de usb-poort van je pc en binnen enkele seconden staat je klapstuk op je blog of YouTube.
Word ik er blij van?
Eh, moet je dat nog vragen? Geen gezeul met een gigantische HD-videocamera, ieder leuk of opvallend voorval leg jij vanaf nu vast. Ook foto's knip je gemakkelijk uit je opnames, Verder onderscheidt de Mino objecten van elkaar wanneer het donker is, focust hij volledig automatisch en kun je er 2x mee inzoomen.
Houd ik geld over voor een drankje op het terras?
Het is een slim idee om prijzen te vergelijken op het internet. Doe vervolgens alsof je zojuist niet meer dan honderd euro hebt uitgegeven, maar 'toch maar mooi enkele tientjes bespaard hebt'. Dat wordt een wijntje mét stokbrood!