Foute opmerkingen naar mannen

Relaties door Jo-Anne

Mannen, mannen, mannen! Soms begrijpen wij helemaal niets van ze. Geen wonder dat ze zeggen: "Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus." Dat wil eigenlijk zeggen dat we niet van dezelfde planeet komen en daarom 'altijd' in de clinch liggen met elkaar. Zal er daarom zo'n aantrekkingskracht zijn tussen mannen en vrouwen, omdat we juist zo verschillend zijn? Hoe je het ook wendt of keert, we kunnen niet zonder elkaar! Soms wil het nog botsen door de opmerkingen die wij maken. Wij denken dan dat het een heel gewone vraag is, maar mannen zien dat heel anders. Ze.nl legt uit waarom mannen een hekel hebben aan bepaalde opmerkingen.

1. "Je lengte is niet belangrijk."
Voor een man is de lengte juist wel belangrijk. Vrouwen zeggen meestal dat de lengte niet zo importanté is. Ook al heeft hij het formaat van een gehalveerd sperzieboontje, het gaat erom dat hij ermee kan omgaan. Mannen moeten niets van deze denkwijze hebben en zien zichzelf het liefst met een joekel van een slurf rondlopen.

2. "Maar... we kunnen toch gewoon vrienden blijven."
Na een paar weken met elkaar opgetrokken te hebben, blijkt dat je toch niet de ware in hem ziet. Het lijkt veel handiger om vrienden te blijven, maar mannen denken hier niet zo eenvoudig over. Of je wordt hun liefje of je verdwijnt voorgoed uit hun leven. Trouwens, sommige mannen zien dit ook als een vorm van hoop dat het ooit nog wat zou kunnen worden als je aangeeft om vrienden te blijven.

3. "Lieverd, we moeten even praten."
Na het horen van deze woorden beginnen mannen al te schijten in hun broek. Ze weten dat het gesprek wat hierna volgt niet goed zal aflopen. Ook al willen we alleen vragen wat voor menu we gaan samenstellen voor een brunch met vrienden, formuleer je vraag anders. De kans is dan veel groter dat je niet voor een zwetende man zit, die denkt dat je hem hebt betrapt met een ander.

4. "Zeg eens eerlijk, maakt deze broek me dik?"
Soms kunnen we onzeker zijn over ons uiterlijk. Mannen kennen dit probleem niet en snappen er ook helemaal niets van. Als jullie nog steeds verliefd zijn hoef je je echt niet druk te maken. Hij vindt je leuk zoals je bent, ook al heb je lovehandles.

5. "Voetbal is toch maar een spelletje."
Het Nederlands elftal heeft met 2-3 verloren van Duitsland. Sommige vrouwen zitten hier echt niet mee, maar voor een man stort zijn hele wereld in! Voetbal neemt een belangrijke plek in zijn leven in en dat moeten wij maar zien te accepteren. Ach, als wij maar kunnen genieten van alle leuke voetballers.

6. "Ik vind je zo schattig."
Nee, mannen willen niet schattig zijn. Ze zijn liever stoer en mannelijk dan snoezig en vertederend. Het begrip 'schattig' komt ook niet voor in hun woordenboek en ze willen er het liefst helemaal niets van weten. Als wij een schattige puppy zien, zien mannen alleen maar een harig klein mormel.

Mannen blijven rare wezens, maar dat zullen ze ook wel over ons denken. Hoe dan ook, sommige blijven schatjes en laten je hart sneller kloppen. We moeten gewoon een beetje rekening met ze houden, omdat ze ons niet begrijpen.

Ken jij nog meer opmerkingen die je niet tegen een man moet maken?