Recessie ook in bed!

Relaties door Martine

Als het licht uitvalt, is er negen maanden later een babyboom. Maar stort de economie in, dan gaat het een stuk minder lekker tussen de lakens. Waarom? Financiële crisis is bedreigend en brengt flink wat kopzorgen met zich mee. Mensen worden daardoor minder toegankelijk en zoeken dus ook minder toenadering tot elkaar.

Respect en eigenwaarde
Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen massaal kiezen voor de carrièreman, omdat deze zekerheid biedt. Ook schijnen rijke mannen ons meer orgasmes te bezorgen dan de minder kapitaalkrachtige. Maar wanneer de zaken niet zo best gaan, is die zekerheid minder en verliezen vrouwen (al dan niet bewust) hun respect voor hun partner. Mannen, gevoelig als ze zijn, verliezen als gevolg daarvan op hun beurt weer het gevoel van eigenwaarde. Dit, in combinatie met de stress over het verliezen van een baan of (spaar)geld, vormt niet bepaald de ideale basis voor vuurwerk in bed. Jammer, want seks is juist goed tegen stress en versterkt de relatie! En dat kunnen we in deze toch al sombere tijden wel gebruiken.

Seksrecessie Survival-tips
Wil je niet in de valkuil van seksrecessie stappen, lees dan de volgende tips voor meer 'bonding'! Dan komt het met de seks waarschijnlijk ook vanzelf goed.

-  Blijf, ondanks de zorgen, leuke dingen doen samen zodat je niet in een negatieve spiraal belandt. Dure uitjes zijn even geen optie, maar een lange duinwandeling kan de stress ook al weg doen waaien. Ook kun je in plaats van uit eten gaan thuis een heerlijk diner met verschillende hapjes maken en dit hem blind voorschotelen. Spannend en... eten moet je toch!

- Praat over jullie (geld)zorgen. Gedeelde smart is halve smart. Je zorgen voor je houden zorgt er waarschijnlijk alleen maar voor dat je nog meer in jezelf gekeerd raakt en de stap elkaar aan te raken kleiner wordt.

- Is je partner gestrest en toont hij weinig interesse in jouw seksuele toenaderingen, verwen hem dan eens gewoon op een andere manier: masseren! Doe het niet met seksuele bijbedoelingen, maar echt puur ter ontspanning. Lichaamscontact zwakt het stresshormoon af en dat is wat we willen! De rest volgt later wel.

Ze.nl is benieuwd naar jouw tips om de recessie in bed te lijf te gaan!