You're the one that I want!

Relaties door Martine
De carrièreman wordt op de voet gevolgd door het type levensgenieter (32 procent). Wij vrouwen lijken ons dus vooral aangetrokken te voelen tot geld (of: 'financiële zekerheid') of juist tot een relaxte man die niet zo snel in de stress schiet. Zo eentje die ons een beetje kan leren relativeren als we ons weer eens druk maken om iets kleins!

Wie het ook niet verkeerd doet is het type brave huisvader: 22 procent ziet zichzelf wel 's avonds thuiskomen terwijl manlief met het schort voor het eten aan het bereiden is, nadat hij met de bakfiets de kinderen van school en kinderdagverblijf heeft gehaald.

Minder vrouwen waarderen de stoere bouwvakker. Dit krachtige type kan slechts rekenen op de voorkeur van 6 procent van de vrouwen. Misschien omdat velen het beeld van de opdringerig fluitende man-met-bouwvakkersdecolleté voor zich halen?

Opvallend is dat het type feestbeest met 5 procent het minst geliefd is. Vrouwen zitten niet te wachten op een losbandige uitgaansfreak die iedere vrije avond op stap gaat om te drinken, dansen en feesten.

Dat de populaire moderne gentleman (en natuurlijk nog talloze andere types ontbreken) in het lijstje, heeft te maken met het feit dat Relatieplanet.nl de keuze beperkt heeft tot deze zes archetypen.

Deskundigen zeggen dat het onmogelijk is te beweren dat je op een bepaald type man valt. Dat heeft namelijk te maken met de eigenschappen van je ouders. Onbewust voelen we ons aangetrokken tot iemand met de (zowel positieve als negatieve) eigenschappen van je ouders. Toch zijn we bij Ze.nl benieuwd welk type jouw voorkeur heeft?!