Mijn laatste bekentenis

Media door Marieke_B

De uitgangssituatie in dit soort boeken is vaak een beetje standaard. Vaak is de hoofdpersoon een jonge vrouw die op het eerste gezicht een prima leventje heeft. Goede baan, leuke vriend, soms een schattig kindje. In Mijn laatste bekentenis is dit niet anders.

Krissie Donald, die ook de hoofdrol speelde in Helen FitzGeralds vorige boek Kleine meisjes, is erg gelukkig met vriend Chas en haar 3-jarige zoontje. Ze vindt een nieuwe baan als reclasseringsambtenaar waar ze vol goede moed en vooral toewijding aan begint, ook al is het niet makkelijk een fulltime baan te combineren met een huishouden en een man die kunstenaar is - en dus uren (dagen) in het atelier rondhangt.

Als de zaak van Jeremy aan haar toegewezen wordt en ze een paar keer met hem heeft gepraat, is ze ervan overtuigd dat hij onschuldig vastzit. Ze is te naïef en raakt te betrokken. Mede door haar hulp wordt Jeremy op vrije voeten gesteld. Helaas, Krissie had ongelijk. Jeremy heeft zowel zijn zusje als schoonmoeder vermoord en ziet Krissie nu als zijn nieuwe vriendin. Alles wat tussen hen instaat moet verdwijnen, dus loopt Chas gevaar...

"Tips voor reclasseringsambtenaren:
1) Smokkel geen heroïne de gevangenis in.
2) Drink geen wodka om je stress te verlichten.
3) Ga niet tongzoenen met een collega om je vriend jaloers te maken.
4) Snuif geen speed.
5) Zorg dat je niet vaker met moordenaars praat dan met je zoontje.
6) Nodig geen crackverslaafde cliënten uit op een feest."

En?
Eigenlijk is Mijn laatste bekentenis weer een vrouwenthriller zoals er al zoveel zijn. Maar als je fan bent van het genre, kun je dit boek vast waarderen. Het leest prettig weg, gaat niet de diepte in en is niet moeilijk te begrijpen. De hoofdpersoon is een sympathieke jonge vrouw waarin veel dames wel iets van zichzelf zullen herkennen. Wel een tikkeltje naïef, waardoor er vanalles misgaat zonder dat ze er zelf controle over heeft. Soms zou je haar echt even een schop onder d'r kont willen geven, omdat ze niet beseft wat ze eigenlijk heeft en haar focus op de verkeerde dingen richt.

Deze boeken zijn gewoon lekker als tussendoortje, voor in de trein of tijdens je vakantie. Mijn laatste bekentenis is een vervolg op Kleine meisjes, maar is ook los heel goed te lezen. Verwacht geen hoogstaande literatuur, maar gewoon een fijne toevoeging aan je vrouwenthrillercollectie.

Mijn laatste bekentenis
Helen FitzGerald

ISBN: 9041412905
Prijs: 19,95
Uitgeverij: Anthos