Review: The Boat That Rocked

Media door Anneke

Het succes was mega: 25 miljoen mensen - maar liefst de helft van de toenmalige Britse bevolking - zat aan de radio gekluisterd. De zender bracht een ware revolutie teweeg en de dj's aan boord van Radio Rock werden echte supersterren. Vooral vanaf het moment dat de regering alles op alles zette om het radiostation uit de ether te halen, groeide de populariteit van het radiostation naar ongekende hoogten.

Het verhaal
The Boat That Rocked vertelt het verhaal van Carl (Tom Sturridge) die van school geschopt wordt en door zijn moeder naar zijn peetvader (Bill Nighy), en de baas van Radio Rock, gestuurd wordt. Hij voelt zich al snel thuis tussen de vrolijke dj's van het piratenzendschip die op hun beurt de nieuweling graag aan een leuk meisje willen helpen... Ondertussen maakt Carl kennis met zijn nieuwe 'huisgenoten'. De groep dj's wordt aangevoerd door de brutale gold van de radiogolven The Count (Oscarwinnaar Philip Seymour Hoffman). Hij wordt onder andere geassisteerd door de altijd grappige Dave (Nick Frost), de altijd irritante Angus 'The Nut' Nutsford (Rhys Darby) en de supervriendelijke Simon (Chris O'Dowd). Met z'n allen maken zij radio waarbij de liefde voor rock 'n roll de overeenkomstige factor is. Een ding wordt meer dan duidelijk: Radio Rock mag misschien tot de ondergang gedoemd zijn, maar rock 'n roll blijft altijd bestaan.

Lachen, gieren en brullen
Wie zin heeft in een filmavondje waar gezelligheid de boventoon voert, maakt met The Boat That Rocked een perfecte keus. Deze hilarische feel-good komedie zorgt voor bijna twee uur kijkplezier vol romantiek, humor en niet te vergeten leuke muziek. Want het is vooral het onbezorgde 60's-gevoel dat hier centraal staat. We lijken toch al een revival te beleven van deze muziek, die in deze film echt een belangrijke factor is. Je hoort liedjes van The Kinks, The Easybeats, Hollies, The Rolling Stones, The Small Faces, Hermans Hermits en nog veel, veel meer. Dit is echt zo'n film waarbij je je geen moment verveelt. Dank zij de vele grappige momenten is The Boat That Rocked waar je heen gaat wanneer je wel een oppepper kan gebruiken. Echt een aanstekelijke komedie waar niets negatiefs over op te merken valt.

En natuurlijk is er ook een soundtrack
Om het The Boat That Rocked-avontuur compleet te maken is er ook nog de originele soundtrack met liedjes die onmisbaar zijn in de film. Het is een dubbel-cd met in totaal 36 liedjes, die niet alleen de sfeer van de film terughalen maar je ook meenemen naar de muziek die er in de jaren '60 te horen was. Al heeft vast niemand onder onze lezers die tijd meegemaakt, toch zijn het liedjes met een historie waarvan er heel wat door artiesten nu in hun repertoire zijn opgenomen. De meeste songs op de cd zijn originals met uitzondering van Stay With Me Baby, gezongen door zangeres Duffy. Verder staan er nummers op als A Whiter Shade of Pale van Procol Harum, I Can See for Miles van The Who, Sunny Afternoon maar ook veel romantiek als Silence Is Golden van The Tremeloes, Nights in White Satin van Moody Blues en You Don't Have To Say You Love Me van Dusty Springfield. Een album behorend bij een film vol nostalgie en feel good, maar wie kan dat nou niet gebruiken in deze roerige tijden?

The Boat That Rocked is vanaf 16 april te zien in de Nederlandse bioscopen!

The Boat That Rocked - Soundtrack
EAN: 0602527012988
Prijs: 18,99