The Boat That Rocked in première!

Media door Anneke

The Boat That Rocked is de nieuwste film van Richard Curtis (Bridget Jones Diary, Notting Hill, Four Weddings and a Funeral, Mr. Bean). Het is een leuke, komische, muzikale en vooral swingende 'feel good'-komedie met de grootste hits uit de jaren zestig.

Waar gaat het over?
De film vertelt de geschiedenis van de illegale piratenzender Radio Rock. Halverwege de jaren zestig zorgde een groep superenthousiaste DJ's voor een fenomeen onder de Britse bevolking. 25 miljoen mensen liggen dagelijks aan de radio gekluisterd voor hun broodnodige portie rock 'n roll en pop, die zij via de 'gewone' radiostations niet te horen kregen. Jong, oud, mannen en vrouwen: allemaal luisteren zij naar de zender die een muzikale revolutie teweegbracht en de DJ's tot ware sekssymbolen maakten.

Sterren in overvloed
Maandag was een groot deel van de cast in Amsterdam verenigd voor een persconferentie, een photocall en een grootse première in Pathe Tushinski in Amsterdam. Dat waren Philip Seymour Hoffman (Doubt, Capote), Bill Nighy (Love Actually, Pirates of the Caribbean: At World's End), Tom Sturridge (Vanity Fair), Talulah Riley (Pride & Prejudice) en regisseur Richard Curtis.

Enkele honderden fans waren naar de hoofdstad gekomen om de enige echte première mee te maken. Ook BN'ers als Halina Reijn, Melodie Klaver, Susan Smit en Christophe Haddad gingen over de rode loper.

Hou deze website de komende dagen in de gaten voor een verslag van de persconferentie, een recensie van de film en een bespreking van de geweldige soundtrack.

 


Foto's: Anneke Ruys