Wat doen we met Pasen?

Vrije tijd door Jo-Anne

Pasen staat voor velen in het teken van eten, lekker eten en nog meer eten. Natuurlijk is het allemaal erg gezellig, maar om jezelf nou vol te proppen met die derde croissant, omdat toch niemand anders het eet is echt zonde. Je jaarlijkse paasbrunch en paaseitjes zoeken in de tuin staan genoteerd in je agenda, maar er is veel meer dan dat!

Paaspop
Waarom: Maar liefst twee dagen genieten van een relaxte muziekvibe op Paaspop, wie wil dat nou niet?! Er zijn 70 acts uit binnen- en buitenland. Artiesten als Alain Clark, De Jeugd Van Tegenwoordig, VanVelzen en Milow zullen je twee fantastische dagen bezorgen.
Wanneer: 11 en 12 april
Waar: Schijndel, Festivalterrein De Molenheide (Noord-Brabant)
Info: www.paaspop.nl

Paasmarkt
Waarom: De gezelligheid van Koninginnedag is en blijft leuk. Ook met Pasen hebben veel mensen hun zolders, kelders en rommelkamertjes opgeruimd en verkopen het op een gezellige markt. Wedden dat je een leuke vintage tas kunt scoren?
Wanneer: 11 tot 13 april
Waar: Lange Voorhout, Den Haag en Palaceplein, Scheveningen
Info: eropuit.blogo.nl

 

Zeilen met Pasen
Waarom: Drie dagen zeilen op de Waddenzee moet een enorme kick geven. Je begint bij Harlingen en eindigt bij het bijzondere Paaseiland. Tijdens dit weekend reis je naar de meest afgelegen gebieden van Nederland om op zoek te gaan naar paaseieren. Hoe leuk is dat!
Wanneer: 10 tot 13 april
Waar: Harlingen, Met de Klipper isis op de Waddenzee
Info: www.klipperisis.nl

Steppen met Pasen
Waarom: Heb je spijt van die derde croissant bij je uitgebreide paasbrunch? Ga dan lekker actief op de step, met GPS-systeem, Amersfoort ontdekken. Je verblijft twee nachten in het prachtige Tulip Inn hotel op de Utrechtse Heuvelrug.
Wanneer: tot 15 april
Waar: Tulip Inn, Amersfoort
Info: www.recreatief.nl


Pasen Beauty special
Waarom: Met Pasen kun je het ook lekker rustig aan doen. Laat jezelf een dagje verwennen op een échte beauty farm. Geniet van een heerlijke sauna, chocolade body-scrub, uitgebreide chocolade gezichtsbehandeling en paasbrunch.
Wanneer: 13 april
Waar: Beauty Farm Sauna Drôme, Putten
Info: www.saunadrome.nl

Lammetjes knuffelen
Waarom: Knuffelen met pasgeboren lammetjes, hoe schattig is dat! Verder kun je heel wat stands bekijken met leuke hebbedingetjes: kaarten, woondecoraties, bloemen en planten, (geiten)kaas, tuindecoraties, hobbyartikelen, cranberry producten en nog veel meer.
Wanneer: 10 en 11 april
Waar: Kaasboederij Hoogerwaard, Ouderkerk a/d IJssel
Info: eropuit.blogo.nl


Jesus Christ Superstar-karaoke
Waarom: Veel mensen vergeten wat Pasen eigenlijk inhoudt. Op Goede Vrijdag is Jezus gekruisigd en met Pasen is hij opgestaan uit de dood. De musical Jesus Christ Superstar klinkt voor velen bekend in de oren en velen kunnen misschien alle liedjes meezingen. Wil je je zangtalent laten zien? Doe dan mee met de Jesus Christ Superstar-karaoke! Zing alle liedjes uit volle borst mee.
Wanneer: 10 april
Waar: Mezz Concerts & Dance, Breda
Info: www.uitinbrabant.nl

Natuurlijk kun je ook lekker gaan bankhangen en je hele dvd-collectie bekijken. Wij wensen jullie alvast een fijne Pasen!

Weet jij al wat je gaat doen op deze twee speciale dagen?