'Spiegeltje, ben ik mooi?'

Ontspanning door Jo-Anne

Ken je die momenten dat je gewoon even je dag niet hebt? Dan sta je voor de spiegel en wil je het liefst met een bruine papieren zak over je hoofd lopen. Met veel moeite probeer je met make-up iets leuks van je gezicht te maken, maar helaas lukt het niet altijd. Wees niet getreurd! Natuurlijk ben je een mooie meid en zit het gewoon tussen je oren. Want als je je mooi 'voelt', dan straal je dat ook uit! Wij zijn ervan overtuigd dat mooi zijn niets met uiterlijk te maken heeft. Om je mooier te 'voelen' hebben wij een paar handige tips.

1. Wees lief voor je lichaam
Een gezichtsmaskertje doet wonderen. Laat je gezicht lekker genieten van een rustgevend en kalmerend masker. Zet bijvoorbeeld ook twee verfrissende komkommerschijfjes op je ogen en geniet van jouw tien minuten rust. Wat ook helpt, is om onder de douche een lekker ruikende douchegel te gebruiken. Wil je liever samen met je vriendinnen iets doen, hou dan samen een beautydag en ga lekker een hele middag lopen klieren met zalfjes, zeepjes en lekker ruikende beautyproducten.

2. Beweeg meer
Maak een stevige wandeling of ga lekker sporten. Doordat je een energie-boost krijgt, voel je je gelijk veel beter! Je huid zal stralen en je krijgt het gevoel alsof je de hele wereld aankan. Heb je geen zin om urenlang in al die ingewikkelde fitnessapparaten te hangen? Ga dan lekker joggen in de buitenlucht of langs het strand. Frisse lucht geeft je een oppepper waardoor je je een stuk beter zal voelen. De hele dag in een muffe ruimte zitten is ook ongezond.

3. Maak je niet druk om slanke modellen
Het is ongezond om urenlang te staren naar foto's van alle slanke modellen. De meeste foto's zijn gewoon gephotoshopt en in real life zien zij er écht niet zo uit. Neem bijvoorbeeld Tyra Banks, zij heeft last van cellulitis en geeft het nog eerlijk toe ook. Wat maakt het uit als je love-handles hebt. Wees blij met hoe je eruit ziet, dat maakt je juist uniek!

4. Lach je suf
Lachen is gezond! Als je je goed voelt, zie je er gelijk aantrekkelijker uit. Je zal stralen als een zonnetje en alle aandacht naar je toe trekken. Wil je echt iets leuks doen? Ga dan op lachtherapie! Lekker een paar uur schateren, gieren en giechelen. Op welke manier je het ook doet: lachen is en blijft heerlijk! Vibodha Barnard geeft door het hele land lachmeditatie-workshops. "Door bewust te gaan lachen, kun je in contact komen met die pure levensvreugde zoals onbevangen kinderen die hebben," vertelt zij overtuigend.

5. Geef complimentjes
Geef jezelf elke dag een complimentje. Sta je bijvoorbeeld voor de spiegel, dan zeg je: "Hey sunshine, wat zie ik er vandaag fabulous uit!" Anderen vinden het prettiger om gekleurde post-it's rond hun spiegel te plakken met leuke complimentjes of leuke zinnetjes die je vriendinnen speciaal voor jou hebben geschreven. Wat ook helpt, is als je anderen een compliment geeft. Door iemand anders happy te maken, zul jij je ook goed voelen.

6. Eet gezond
Je mooi voelen heeft niet alleen te maken met je uiterlijk. De binnenkant zal je ook goed moeten verzorgen. Eet elke dag genoeg groente en fruit. Dit is namelijk erg goed voor je lichaam en huid. Het is nu niet de bedoeling dat je een gezondheidsfreak moet worden -mag natuurlijk wel- want je mag best een keer op z'n tijd genieten van een heerlijk McDonalds-menu.

Wedden dat als je de volgende keer voor de spiegel staat je heel anders over jezelf zal denken?! Hou gewoon in je achterhoofd dat je uniek bent en niemand hetzelfde is. Dus zeg: "Spiegeltje spiegeltje aan de wand, wie is het mooiste van het land? IK IK IK!"

Wat doe jij om je mooier te voelen? Wij zijn benieuwd naar jouw geheimen!