Liefde / Single & daten
Single & daten

He's just not that into you

Sex and the City
Ken jij die aflevering van Sex and the City nog? Die ene waarbij Carrie haar nieuwe vriendje Jack Berger voor het eerst mee uit eten neemt met haar vriendinnen. Waar Miranda uitgebreid over haar meest recente date vertelt, die niet met haar mee naar huis wilde. En dat Jack dan plompverloren tegen haar zegt: "He's just not that into you."

Alle dames zijn verbijsterd en drukken Miranda op het hart zich vooral niks van Jack aan te trekken. Want wat weet hij er nou van? Hij is een man! De date had het vast heel druk, moest de volgende dag vast vroeg op of wilde het gewoon rustig aan doen... Maar Miranda is alles behalve geshockeerd. Zij heeft het licht gezien: hij wil haar gewoon niet! Wist ze het maar eerder, dan had ze nooit al haar kostbare tijd verspild aan die talloze mannen die haar vanaf het begin al niet helemaal zagen zitten. Thank you Jack!

Excuses
Wij vrouwen kunnen ons veel te druk maken over mannen. We gissen wat ze denken, waarom ze zich gedragen zoals ze zich gedragen en verzinnen excuses waarom ze niet doen wat we willen dat ze doen. Waarom ze ons niet bellen, waarom ze geen afspraakje maken, waarom ze (nog) geen relatie willen... Wij projecteren onze eigen gedachten, gevoelens en handelswijzen op mannen en daar gaan we dus net de fout in: mannen zijn anders.

Onze redding
Voor al die vrouwen die geen Jack Berger binnen handbereik hebben, is er nu een boek uit dat jou zal behoeden voor pijn en tijdverspilling: He's just not that into you. Naar aanleiding van de bewuste aflevering van SATC besloten consultant Greg Behrendt en eindredacteur Liz Tuccillo -beiden intensief gewerkt aan SATC- een handboek te schrijven. Vooral Greg zag om zich heen genoeg schrijnende gevallen: vrouwen die tevergeefs hoop hielden, terwijl hij allang zag dat de man in kwestie echt niet voor die vrouw zou gaan zoals wij vrouwen dat van een man verlangen.

Na een uitgebreid voorwoord van zowel Greg als Liz, legt Greg in 11 hoofdstukken uit wanneer een man je niet wil:

 1. Hij wil je niet als hij je niet mee uit vraagt
 2. Hij wil je niet als hij je niet belt
 3. Hij wil je niet als hij geen afspraakjes met je maakt
 4. Hij wil je niet als hij niet met je naar bed gaat
 5. Hij wil je niet als hij seks met een ander heeft
 6. Hij wil je niet als hij je alleen maar wil zien wanneer hij dronken is
 7. Hij wil je niet als hij niet met je wil trouwen
 8. Hij wil je niet als hij je laat zitten
 9. Hij wil je niet als hij zomaar verdwijnt
 10. Hij wil je niet als hij al getrouwd is (en andere idiote variaties op het thema 'niet beschikbaar')
 11. Hij wil je niet als hij een egoïstische zak is, een despoot of helemaal geflipt

De hoofdstukken bestaan uit (fictieve?) brieven van vrouwen aan Greg, die uitleggen waarom ze denken dat hun man/date zich gedraagt zoals ie zich gedraagt, maar daarbij toch wel graag Gregs mening willen horen. Greg grijpt die kans: hij boort de hoop van al die vrouwen finaal de grond in. Bruut? Welnee! Realistisch is het juiste woord!

Dankjewel Greg en Liz
Met dit boek besparen Greg en Liz ons een hoop tijd, energie en vooral verdriet. Als je dit boek eenmaal hebt gelezen (alle hoofdstukken plus voor- en nawoord en extra informatie vanuit het mannen- en vrouwenperspectief), verspil jij nooit meer kostbare moeite aan een man die jou toch niet ziet zitten. Die moeite kun je namelijk veel beter gebruiken in de zoektocht naar een vent die wel De Ware blijkt te zijn.

Dankjewel Greg en Liz, voor het openen van heel wat vrouwenogen. Inclusief de mijne.

He's just not that into you
Greg Behrendt & Liz Tuccillo
ISBN: 9789021520742
Prijs: 17,50
Uitgeverij: Kosmos

Note: Er komt in april ook een film uit met hetzelfde onderwerp en dito titel, met een topcast bestaande uit onder andere Jennifer Aniston, Ben Affleck, Scarlett Johansson en Drew Barrymore. Can't wait!