Avondje cabaret!

Vrije tijd door Redactie Ze.nl

Karin Bloemen - De Overgang
Een vrouw die de tent van zolder haalt en naar het bos vertrekt, op zoek naar 'Het Antwoord'. Waarop? Dat weet ze zelf ook niet helemaal, maar dat maakt niet uit. Dit is de eerste show waar Karin Bloemen echt helemaal alleen op het podium staat, zonder begeleiding van een band of dansers. Maar zij is zo'n persoonlijkheid, dat ze met haar aanwezigheid het hele podium vult. Ondanks dat het onderwerp van 'De Overgang' jonge vrouwen misschien niet meteen zal aanspreken, is de show een echte aanrader! Vol geweldige humor, ontroerende liedjes en een vertolking van Who wants to live forever van Queen die je nooit meer zult vergeten. Ik zou bijna willen dat ik jullie kon verplichten om naar deze show te gaan! Het volledige speelprogramma is te vinden op www.labloemen.nl

Veldhuis & Kemper - We Moeten Praten
Reclamemannen die iets anders wilden en samen een cabaretduo werden. Het is waarschijnlijk het beste besluit dat Remco Veldhuis en Richard Kemper ooit hebben kunnen nemen. 'We Moeten Praten' is alweer hun vierde programma en wederom draait het om de relaties tussen mannen en vrouwen: stelt de vrouw te hoge eisen? Veldhuis & Kemper weten altijd op unieke wijze de verhoudingen tussen mannen en vrouwen aan de kaak te stellen, en je ligt gegarandeerd de hele avond in een deuk van het lachen. Althans, zo lag ik er bij tijdens hun eerste drie shows. Deze heb ik helaas nog niet gezien, maar ik weet zeker dat deze net zo hilarisch is als de vorigen. De kracht van Veldhuis & Kemper ligt er volgens mij in dat hun sketches erg herkenbaar zijn en dat ze mensen aan het lachen krijgen zonder extreem grof in de mond te worden zoals veel andere cabaretiers. Daarnaast zijn hun liedjes erg mooi en staan de persiflages van Remco elke keer weer garant voor kramp in je kaken. Het volledige speelprogramma is te vinden op www.veldhuisenkemper.nl. Lees ook het interview dat Ze.nl met deze heren had!

Lebbis - Hoe laat begint het schieten?
Het duo Lebbis en Janssen kent iedereen wel, ze zijn waarschijnlijk één van de bekendste duo's van Nederland. Sinds enkele jaren treden ze voornamelijk solo op, en 'Hoe laat begint het schieten?' is het nieuwste en zesde soloprogramma van Lebbis. Inderdaad, de man die zo snel praat dat je je afvraagt waarom hij niet blauw aangelopen neervalt. Hij probeert altijd de wereld iets beter te maken en heeft vaak de meest vreemde theorieën. Daarnaast is hij lekker politiek incorrect en straalt hij zoveel energie uit dat je bijna stuiterend de zaal uitgaat.
Het volledige speelprogramma is te vinden op www.harrykies.nl