Nieuw boek Patrick van Rhijn uit!

Media door Marieke_B

In Club Meander te Amsterdam kwamen familie, vrienden, fans en pers bij elkaar om op feestelijke wijze het verschijnen van het nieuwe boek van Patrick van Rhijn te vieren. Ze.nl was door Patrick persoonlijk uitgenodigd, dus natuurlijk gingen wij een kijkje nemen. We waren al onder de indruk van zijn eerste roman Weg van Lila, dus hadden reikhalzend uitgekeken naar het vervolg.

Autobiografisch
Patrick leidde vroeger een hip en snel leven, tot zijn toenmalige Zweedse vriendin ongepland zwanger raakte van hun dochtertje. Samen besloten ze ervoor te gaan, maar helaas verliep niet alles zoals gepland. Hun relatie strandde en een jarenlange rechtszaak om de voogdij over hun kind volgde. Patrick, die al die tijd voor zijn meisje had gezorgd, verloor het gevecht en stortte in. Zijn belevenissen en emoties legde hij met de "ietwat overdreven versie van zichzelf" vast in Weg van Lila en nu ook Vaderstad.

Soundtrack
Tijdens zijn persoonlijke marketingcampagne op Hyves, stootte Patrick op Nina June, een getalenteerde zangeres die hard aan de weg timmert. Patrick was onder de indruk en besloot haar te vragen om samen eens te sparren over een samenwerking. En met succes; Vaderstad kreeg een heuse soundtrack (wereldwijd nog nooit eerder voorgekomen bij een boek) die Nina June zelf schreef en inzong. De bijbehorende clip zorgt ervoor dat Wonderwater, zoals het mooie liedje heet, rechtstreeks de hitparade kan bestormen.

Emotionele avond
In Club Meander beleefde Patrick een prachtige, emotionele avond. Niet alleen zong Nina Wonderwater en andere nummers uit haar repertoire live, ook werd de clip voor het eerst vertoond. Actrice en ex-Brutale Meid Tatum Dagelet was ook van de partij; zij speelt de boze ex van Patrick in de videoclip. Ze kreeg van hem het eerste exemplaar van Vaderstad uitgereikt en was zeer vereerd. Vol bewondering sprak zij over Patrick, zijn verleden en hun samenwerking.

Na afloop kon uiteraard het nieuwe boek worden aangeschaft en nam Patrick uitgebreid de tijd voor iedereen die hem gesigneerd wilde hebben. Voornamelijk vrouwen waren uiterst gecharmeerd van de enthousiaste schrijver, die zichtbaar genoot van alle aandacht en de goede ontvangst van zijn nieuwste schrijfsel.

Ook wij sloten aan in de rij en maakten een praatje met Patrick toen het onze beurt was voor een krabbel. Het was een kort moment, maar genoeg om ons ervan te overtuigen zijn boek zoveel mogelijk te promoten. Het is Patrick gegund dat Vaderstad net zo'n succes wordt als Weg van Lila. Kopen dus!

Vaderstad (met CD)
Patrick van Rhijn
ISBN: 9061123887
Prijs: 19,95
Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V.