Review: Confessions of a Shopaholic

Media door Redactie Ze.nl

Becky Bloomwood is zoals wij dat noemen een 'shopaholic'. En aangezien ik zelf tot de groep shopverslaafden behoor, kan ik me zeker in haar situatie inleven. Er is gewoon iets wonderlijks aan het vinden van het perfecte tasje of de juiste paar schoenen. Het is spannend, dat zeker; toch moet je kunnen inzien wanneer het genoeg is.

Bij Becky is dit niet het geval. Zij is er zo een die een pakket aan nutteloze beautyproducten koopt, om er maar dat ene gratis bonusproduct bij te scoren. Zij kan écht niet stoppen met shoppen. De helft van haar tijd is ze dan ook bezig met het negeren van alle aanmaningen van creditcardmaatschappijen en uiteraard haar bankmanager. Gelukkig beseft Becky dat ze meer geld moet verdienen om haar schulden af te lossen voordat het echt uit de hand loopt. Maar helaas, haar plannetjes om snel en veel geld te verdienen werken averechts en bezorgen haar juist meer problemen. Op een gegeven moment zit ze tot over haar oren in de 'witte leugentjes'. Hoe kan het ook anders met streken als: op een sexy millionair afstappen en om 10 pond vragen zodat ze voor haar zelf ehh... voor haar tante die op sterven ligt eindelijk die sjaal kan kopen!
 
Neem een overdosis aan creditcards, mix het met een knalrood banksaldo, voeg er een hunky PR-consultant bij en schud alles met een dosis ongezonde shopverslaving door elkaar... ét voila: hét recept voor de meest hilarische comedy van het moment.

Het verhaal
Blut worden is nog nooit zo leuk geweest...
 
Rebecca Bloomwood (Isla Fisher) is een doorsnee single, die hoger op de carrièreladder wil komen. Haar droom is te werken bij een modeblad en genieten van het leven in New York - en daarbij gekleed gaan in designerkleding. Becky houdt van een luxe levensstijl, maar de werkelijkheid zit helaas iets anders in elkaar. Haar financiële situatie is daar namelijk absoluut niet naar. Dit dringt echter (nog) niet tot haar door en ze verzint allerlei smoesjes om haar must-have's te rechtvaardigen. Ondertussen  werkt ze zichzelf steeds meer in de nesten. Terwijl ze probeert de eindjes aan elkaar te knopen en zich uit de schulden te werken, ontmoet ze vervolgens de man van haar dromen...

Confessions of a Shopaholic is vanaf 12 maart te zien in de Nederlandse bioscopen.