Lelijke leggingtrends

Mode & trends door Martine
En die vrouwen zijn zeldzaam! Kenners voorspellen echter dat de legging nog lang niet uit de gratie is in modeland. Sterker nog: de trend zet door en het fashion-item gaat een nog lange carrière tegemoet. Ontwerpster en stylist Fabiana Jonkers zegt in Sp!ts dat opvallen mag en dat dit voor jonge vrouwen gelijk staat aan "I am in control". En daar maken wij ons bij Ze.nl wel een beetje zorgen om. Want wij kunnen prima leven met de basic legging onder onze nog net te frisse jurkjes en rokjes. Zelfs de lederlook-variant hebben we, zij het met enige terughoudendheid, geaccepteerd. Maar we moeten nu niet doorslaan. We waarschuwen je maar vast even voor de vijf lelijkste leggingtrends.

Lelijke leggingtrend 1: metallic
Op foute feestjes: prima. Maar alsjeblieft, bespaar je medemens de aanblik van een goudglanzende legging onder je outfit. Waarom? Leggings verhullen sowieso al niet veel, maar gezonde benen waar ook maar een beetje vet op zit, zullen hierin worden opgeblazen tot goudkleurige ballonnen waarin bovendien geen put of bobbel ongezien blijft.

Lelijke leggingtrend 2: dierenprint
Zebra, tijger, cheetah of luipaard: een legging met een dierenprint is gewoon ordinair. Als mensen wilde dieren willen zien, gaan ze wel naar Artis. Een klein reepje dierenprint in je outfit kunnen we best aan, maar twee benen vol beestachtige stippen of strepen is echt too much. Bovendien dringt de associatie met Tatjana in Flodder zich op: reden genoeg?

Lelijke leggingtrend 3: neon
Of de legging nu egaal gekleurd is of verdeeld is in allerlei vlakken met felle kleuren: de jaren '80-leggings zijn alleen nog geschikt voor feestjes als We Love 80's. En dan het liefst in combinatie met een felgekleurd badpakje. Maar schrik je omgeving niet af en verstop deze legging in het dagelijks leven gewoon achterin je kledingkast.

Lelijke leggingtrend 4: bloemetjes
Even dachten we dat we op de kinderafdeling zaten. Maar nee, de bloemetjeslegging hingen toch echt op de damesafdeling van de HEMA. Kleine meisjes met twee staartjes op het hoofd, gehuld in een schattig jurkje komen heus nog wel weg met een bloemetjeslegging. Maar nee, wij vrouwen moeten ons daar niet aan wagen. Toch gek van bloemen? Jurkjes met bloemen zijn deze zomer helemaal hot.

Lelijke leggingtrend 5: grafische prints
Dat housebroeken niet meer kunnen, daar zijn we al jaren over uit. Waarom zouden we dan ineens wel de leggings met drukke grafische prints in heftige kleuren, die zoveel mogelijk niet bij elkaar passen, accepteren? Het is zo zonde dat niemand je nog aankijkt op straat, omdat je legging schreeuwt om aandacht!

Je merkt: er blijven in onze optiek weinig leggings over die voor de gemiddelde vrouw draagbaar zijn. Maar eigenlijk moet je natuurlijk gewoon lekker dragen wat je zelf wil. Iedereen in een simpele zwarte legging is uiteindelijk ook maar saai... ;)