DVD: Mad Money

Media door Saar

Na 5 dagen sjezen, en vergeet de drukte van het voorgaande weekend met die relatie-crisis van vriendin P. niet, is het moment dan eindelijk daar. Chille met die bille! Telefoon uit, Tokkie-pak aan, comfortfood en afstandbediening binnen handbereik. Nog éénmaal sta je op om het schijfje in de speler te steken, een lekker drankje in te schenken, dan mogen de voetjes op tafel en is het genieten geblazen met Mad Money.

In deze hilarische vrouwenfilm schittert Diane Keaton naast Katie Holmes en niemand minder dan Queen Latifah maakt het trio compleet. Mad Money is een waargebeurd verhaal over drie vrouwen met een oersaai, onbeduidend baantje bij de Federale bank van Amerika. Dagelijks wordt hier een kapitaal aan versleten bankbiljetten vernietigd. En laten de drie crimineeltjes-in-de-dop nu een systeem ontdekken dat het monetaire stelsel in stand houdt, maar tevens hun bankrekening flink spekt.

Ook al is de film op feiten gebaseerd, toch doet deze hier en daar wat onwerkelijk aan. Hoe kan zoiets gebeuren? Nouja, ten tijde van de huidige kredietcrisis kan weinig ons nog echt verbazen. Met een Amerikaans sausje over de harde feiten is het in ieder geval genieten van een complot waar je al dieper wordt ingezogen. Tevens zet de film je aan het denken: "Money doesn't buy you happiness, but it sure does buy an awful lot of other stuff!" Stuff, materie, maakt dat gelukkig? Niet hoeven na te denken óf je iets kunt aanschaffen? Nooit meer sparen, afwachten, hunkeren... Maar ook geen zorgen of je rood staat, of je een behandeling in het ziekenhuis wel kunt bekostigen, misschien je eigen Bed and Breakfast runnen.. Hmm, plusjes en minnetjes knokken er op los, ook het drietal en hun geliefdes worstelen zo nu en dan met hun geweten: wanneer is het 'genoeg', hoe lang blijven ze doorgaan met dit trucje en hoe lang gaat dat überhaupt nog goed?

Al bij al is Mad Money een heerlijke luchtige film gevuld met droge humor, om eens goed bij onderuit te zakken. Je kunt niet anders dan jezelf over te geven en mee te laten slepen. De film gaat  steeds nét dat beetje verder, juist wanneer je niet verwacht dat dit nog kan. Queen Latifah gooit haar volle figuur volop in de strijd en toont dat aantrekkelijk zijn niets te maken heeft met een labeltje in je kleding; wat een seksbom! Katie Holmes is hilarisch, living in her own little world. En Miss. Keaton? Wederom het vertrouwde gezicht dat een redelijk flauwe komedie net dat beetje meer weet te geven. Mad Money is dan misschien niet 'die film waar we volgend jaar nog over praten', maar dat is ook niet waar we om gevraagd hebben. Geef ons maar een ontspannende film, met - hoe kan het ook anders - een goed einde. Could we need anything more on a friday night?

Mad Money
Regie: Callie Khourie
EAN: 8715664062609
Prijs: 14,99