CD: Latin Village 5

Media door Chantal

Dance Valley, Sensation, Mysteryland, Defqon1... Dance- en technofeesten genoeg, maar voor de salsa- en latinliefhebbers is Latin Village het perfecte feestje om helemaal uit je plaat te gaan. Na de eerste editie in de zomer van 2005 heeft het festival al redelijk veel veranderingen ondergaan.

De eerste drie Latin Villages in de zomerse buitenlucht van Spaarnwoude waren zo succesvol, dat de organisatie vervolgens besloot dat het tijd werd voor een tweedaagse indoor-versie in de Amsterdamse Westergasfabriek. Ook dat leek in eerste instantie goed te lopen, maar helaas bleken de latinliefhebbers het festijn van afgelopen november niet goed te kunnen vinden. Na een ambitieus plan van een driedaags festival, werd de indoor-editie door tegenvallende kaartverkoop teruggebracht naar één dag. Jammer van het feest, maar aan deze cd's zal het in ieder geval niet liggen.

Want als fervent Latin Village-ganger of -liefhebber is dit een cd-box die absoluut niet in je collectie mag ontbreken. Net als op het festival zelf, kan je ook op Latin Village 5 zelf kiezen waar je zin in hebt. Elk schijfje staat in het teken van een andere muzieksoort; ditmaal is er voor Salsa, Latin House (gemixt door Leroy Styles) en Baltimore Groove gekozen. Drie stijlen die, naast LatinEclectic en Flamenco, Tango en BrazilBeats, onmisbaar zijn op het festival.

Baltimore Groove
Baltimore Groove is nieuw aan de compilatiereeks, een stroming die vooral bekend staat om zijn vette beats en basslines. Al jaren een hit in Amerika, en langzaamaan begint het ook in Nederland steeds meer voeten aan de grond te krijgen. De zestien tracks zijn gemixt door de Nederlandse DJ Estaw (vooral in het buitenland erg bekend) en bevat nummers van onder andere Kraak en Smaak en Armand van Helden. 

Hoewel je de zwoele sfeer op het feest natuurlijk zelf veel beter meekrijgt en je daar pas echt uit je dak kan gaan op de muziek, is Latin Village 5 wél een prima pre-party cd om vóór het echte uitgaan op te zetten. En dat is volgens mij ook precies de bedoeling van deze plaat.