Staptips Amsterdam

Vrije tijd door Jet

Denk je aan uitgaan, dan denk je natuurlijk aan Amsterdam! Onze hoofdstad heeft namelijk genoeg kroegjes en discotheken om je een geweldige avond te bezorgen... Geen idee waar je heen moet? Hier wat tips!

Hip met een hoofdletter H


Voel jij je het lekkerst tussen mooie mensen, hip interieur, de nieuwste cocktails en ben je niet snel geïntimideerd door een doorbitch? Dan zijn de volgende clubs en kroegjes helemaal iets voor jou...

Jimmy Woo
Jimmy Woo is al 2 jaar een succes in de Amsterdamse uitgaanswereld. Mede dankzij het strenge deurbeleid blijft Jimmy Woo exclusief en misschien wel een beetje overrated. Maar één ding is zeker: de club ziet er super uit. Psst: Voor BN'ers spotten kun je hier goed terecht!
Jimmy Woo - Korte Leidsedwarsstraat 18

Supperclub Cruise

Über hip is deze varende variant van de bekende Supperclub. Liggend op de loungebanken - met een relaxt deuntje op de achtergrond - kun je hier eten en drinken en later met de voetjes van de vloer!
Supperclub - Pier 14 (achter Centraal Station)

Chocolate bar
De Chocolate Bar is een trendy bar met sixties- en seventies-interieur in de populaire Amsterdamse buurt De Pijp. Deze bar is the place to be voor mensen die houden van hippe tenten en van mooie mensen kijken.
Chocolate bar - 1e van der Helststraat 62a

Palladium

Aan het Leidseplein ligt het hippe café Palladium, waar je regelmatig BN'ers voorbij ziet lopen. Kijk niet verbaasd als er op vrijdag een strenge doorbitch voor de deur staat.
Palladium - Kleine Gartmanplantsoen 7Hip en creatief

MS Stubnitz
De MS Stubnitz werd vroeger ingezet als kolentransportschip voor de DDR-visserijvloot en doet tegenwoordig alleen nog dienst als drijvend cultureel podium voor muziek en live-performances. Regelmatig worden hier heftige techno/acid/electro-feestjes gegeven.
MS Stubnitz - Neveritaweg 15

Canvas op de 7e

Canvas is een nieuw café/restaurant/club op de bovenste verdieping van het voormalig gebouw van de Volkskrant aan de Wibautstraat. Het heeft een spectaculair panoramisch uitzicht over de hele stad en veel leuke en gekke feestjes!
Canvas op de 7e - Wibautstraat 150

TWSTd
TWSTd is een klein dj-café waar mensen bij elkaar komen om goede muziek te maken en ernaar te luisteren. Elk jaar organiseert TWSTd een internationale dj contest die talentvolle dj's uit de hele wereld naar onze hoofdstad trekt. Met koninginnedag geeft TWSTd altijd waanzinnig gave feestjes!
TWSTd - Weteringschans 157

Wolvenstraat 23

Eén van de leukste cafeetjes van Amsterdam. Hip, art, urban; er komt hier een heel divers publiek en toch is de sfeer heel gemoedelijk. De vriendelijke bediening zorgt ervoor dat je je helemaal thuisvoelt.. Ook leuk zijn de wisselende exposities die aan de muur te bewonderen zijn.
Wolvenstraat 23


Ongedwongen
Is dat super hippe niet zo aan jou besteed, vind jij het leuker om ongedwongen uit je dak te gaan in een omgeving vol gezellige mensen? Dan kun je eens een bezoekje brengen aan de volgende clubs en kroegjes...

Hotel Arena
Hotel Arena is een complex waarin diverse onderdelen verenigd zijn; Tostay (het hotel), Todrink (het café), Todine (het restaurant) en natuurlijk Tonight (de club). In het laatste worden regelmatig super leuke feestjes georganiseerd... Hotel Arena is mooi ingericht, niet te groot en er komt leuk publiek.
Hotel Arena - 's-Gravesandestraat  51

Paradiso
Paradiso is ongetwijfeld de poptempel van Nederland. Paradiso is in een oude kerk op steenworp afstand van het Leidseplein in Amsterdam. Wekelijks vinden in Paradiso een groot aantal evenementen en activiteiten plaats. Daarnaast zijn er ook de vaste clubavonden.
Paradiso - Weteringschans 6-8

Ook de Melkweg, Sugar Factory en Westergasfabriek zijn leuke clubs. Het hangt er wel heel erg vanaf wat voor soort feest er is. Houd het programma dus goed in de gaten!

Weber

Weber is een gezellig, knus en mooi ingericht cafeetje aan de Marnixstraat (vlakbij het Leidseplein). Weber is trendy, maar de sfeer is toch ongedwongen! Ook de Lux, dat er praktisch naast ligt, is de moeite waard!Marnixstraat 397


Lekker fout
Af en toe heb je gewoon behoefte aan een avondje lekker fout doen... Een foute kroeg, met foute muziek en foute mensen. Verstand op nul en knallen maar! Dat vind je hier:

Jantjes Verjaardag
Jantjes verjaardag is het toppunt van foutheid: de muziek, de inrichting, de mensen... Je hebt het gevoel een après-skibar binnen te lopen. Toch kan je hier geweldige avondjes beleven. Hier draait het niet om wie er in Gucci rondloopt; gewoon lekker drinken, gek doen en uit je dak gaan. Da's toch ook wel fijn af en toe...
Jantjes Verjaardag - Reguliersdwarsstr 108-114

Bubbles
Bubbles is waanzinnig fout, maar toch ook weer niet. De inrichting en de muziek zijn vreselijk, maar deze tent staat wel vol met 'hippe' mensen. Bubbles is namelijk bij alle verenigingen super populair en het staat hier dan ook altijd stampvol (echt een hockey-feest-vibe). Heb je zin in een foute avond, maar wel naar mooie jongens in blousjes te kijken, dan is dit de tent voor jou!
Café Bubbles - Lange Leidsedwarsstraat 90-92

Club NL

Voor een lekker fout avondje, maar niet TE fout, moet je naar Club NL gaan. Qua inrichting heeft het wat weg van een hoerenkast en iedereen laat zich hier lekker gaan. In tegenstelling tot de andere foute clubs en kroegjes wordt hier niet van die vreselijke foute muziek gedraaid, maar wordt hier lekkere 'clubmuziek' gedraaid. Je ziet hier ook vaak BN'ers een 'fout' avondje beleven!
Club NL - Nieuwezijds Voorburgwal 169

Amsterdam is een super leuke stad om uit te gaan en zoals je kunt lezen kun je het uitgaan erg goed om je 'mood' afstellen. En zo doe ik dat ook... De ene avond helemaal opgetut naar een chique club, de andere avond vage gesprekken met interessante creabea's en één keer in de zoveel tijd gek doen in een 'foute' tent... Alles is mogelijk in Amsterdam!