Avondje 'Supermodel' swingt

Vrije tijd door Saar

De acteurs in Supermodel De Musical zijn zoals de personages die ze vertolken: jong en bruisend, gevuld met passie en talent, hunkerend naar hún moment... en het zijn de minsten niet: Claudia de Graaf, Oren Schrijver, Bettina Holwerda, Inge Ipenburg, Boris Schreurs, Wouter Braaf, Patty Braun en Sebastiano Zafarana. Ze tonen hoe het er in de fashionscene aan toe gaat.

Supermodel De Musical
is een 'chicklit-on-stage': een liefdesverhaal dat wordt afgewisseld met welbekende popnummers, dans en de nodige (homo-)humor.

Wie zijn wij, de toeschouwers, om de sterren van deze avond hun breakthrough te misgunnen? Jaloezie, haat en nijd, kom maar eens zonder kleerscheuren in je designerdress op de catwalk terecht. Ze staan popelend klaar op het moment waar ze zo lang op gewacht hebben, vol in de spotlight te staan. 'De wandelende paspoppen' spurten van links naar rechts om de laatste puntjes op de i te zetten, tapen gehaast een topje vast zodat hun borsten bedekt blijven tijdens hun ronde over de runway, nog een laatste haal met de poederkwast... Dan start de muziek: er is geen weg terug, geen tweede kans, het nú of nooit, maken of kraken. De wereld van glitter, glamour en uiterlijk vertoon is een harde...

Het moet gezegd worden, het duurt een hele tijd voordat de 'show' op stoom komt, de kwaliteit is niet huizenhoog en het verhaal niet bijzonder meeslepend of memorabel, désondanks zal iedere bezoeker met het  'jaren '80 Fame'-gevoel de zaal verlaten. De prachtige creaties van couturier Ronald Kolk, onder meer verantwoordelijk voor de kleding van prinses Laurentien, Liesbeth List, Bette Midler en Tina Turner, zijn adembenemend. Tel hier tenslotte de overweldigende zang van bruisend nieuw talent en het zichtbare enthousiasme van de spelers bij op...

Wanneer de trein begint te lopen, dendert deze linea recta op een staande ovatie af. De grand finale kan niet anders dan betiteld worden als grand; wanneer de spelers het nummer Amadeus ten tonele brengen is het opslok-moment eindelijk daar en kan teruggekeken worden op een voorstelling waar de inzet en het genot vanaf spat!

Benieuwd geworden? Supermodel De Musical is nog te beleven in het Krasnapolsky Hotel in Amsterdam tot 5 april.

Speciaal voor alle bezoekers van Ze.nl is er een speciale korting om gedurende de gehele speelperiode naar Supermodel De Musical te gaan voor slechts 20 euro voor een 1e rang-kaartje! (normaal 35 euro)

Men kan zich opgeven door een e-mail te sturen naar supermodeldemusical@live.nl met vermelding van naam, adres, e-mail adres & telefoonnummer. Bij tegenbericht worden de kaarten na betaling toegestuurd of de kaarten kunnen op de dag zelf worden afgehaald aan de kassa. Let wel: OP = OP!

De voorstellingen zijn van donderdag tot en met zondag om 20.00 uur. Op zaterdag en zondag is er ook een voorstelling om 15.00 uur. Locatie: NH Grand Hotel Krasnapolsky te Amsterdam.

Foto's: Angel Mulder