Pak je backpack!

Reizen door Jet

Stap 1 is het kiezen van een goede backpack. De keuze aan backpacks is enorm: je hebt ze in verschillende maten, kleuren, modellen en natuurlijk prijzen. Voor een lange reis heb je een backpack van 60 tot 80 liter nodig en het aller belangrijkste is dat de backpack goed op je heupen zit, want daar draag je het gewicht mee. Aangezien zo'n backpack behoorlijk zwaar kan worden, is het belangrijk dat je er eentje koopt die perfect op je rug past en steun geeft op de juiste plekken. Daarom is het toch echt nodig om je in een winkel te laten adviseren, koop 'm niet zomaar op het internet! Ga eens langs bij een winkel als Beversport en laat je adviseren! Koop er ook altijd een klein rugzakje bij die je meeneemt in het vliegtuig en gebruikt voor dagtripjes. Zorg ervoor dat dit tasje lekker veel vakjes heeft, bijv. voor je waterflesje en belangrijke spulletjes.

Stap 2 is de inhoud van je backpack bepalen. Wat neem je allemaal mee?! Een klassiek gezegde wat hier perfect bij past is: Less is more! Denk aan alles wat je nodig denkt te hebben en haal hier 50% van af... Neem echt zo min mogelijk mee. Waarom? Ten eerste, omdat zo'n zware tas funest is voor je rug. Ten tweede, omdat je nog allemaal leuke kleertjes en souvenirs wilt kopen tijdens je reis en daar is de nodige ruimte voor nodig! En bedenk dat je - mocht je iets vergeten zijn - alles nog wel ergens kunt kopen en vaak nog goedkoper ook!

Er zijn super veel handige sites waar je inpaklijsten kunt samenstellen, aangepast op het gebied waar je heen gaat, zoals deze site. Kies in ieder geval voor kleding waarvan de kleur gemakkelijk te combineren is en voor een materiaal dat snel droogt (bijvoorbeeld katoen). Een andere tip van een reizende vriendin van mij is: kies voor gekleurd ondergoed, echt schoon krijg je het namelijk toch niet. Daarom is het ook slim om kleding mee te nemen die je toch al van plan was om weg te gooien. Als je tijdens je reis deze kleren wegdoet, ontstaat er (meer) plaats voor leuke souvenirs! Ook is het slim om veel laagjes mee te nemen (topjes, t-shirtjes, dunne vestjes, dikke vestjes), zo kun je eventuele temperatuursschommelingen opvangen.

Stap 3 is het daadwerkelijk inpakken van je backpack... Om het meeste plezier van je rugzak te hebben moet je hem goed inpakken. Er is echter niet één objectieve 'beste' manier, je moet er zelf achterkomen wat jij het fijnst vindt. Er zijn wel een aantal tips... Stop de zware items dichtbij de rug en onderin, zo kun je je evenwicht het beste bewaren. Stop de items die je het meest gebruikt (bijv. toilettas) zo hoog mogelijk, dan kan je er gemakkelijk bij en hoef je niet iedere dag die backpack binnenste buiten te keren. Een andere goede tip is om speciale zakjes te kopen bij Beversport. Deze hebben een felle kleur en zijn glad, dus glijden gemakkelijk langs elkaar heen (bespaart ruimte). In elk zakje kan je iets anders stoppen: je topjes, je onderbroekjes, je medicijnen etc. Als je met je zaklamp in je backpack schijnt, kun je gemakkelijk het zakje vinden wat je zoekt.

Het is slim om onderin een aantal kopieën van je paspoort, ticket, vaccinatieboekje en wat reservegeld in je backpack te doen voor het geval dat je kleine rugzakje gestolen wordt.

Doe een flight bag om je backpack heen en sluit deze af met een slotje. Hiermee voorkom je dat iemand spullen in jouw rugzak kan stoppen of spullen eruit kan halen. Tip: Bij de Beversport verkopen ze een flight bag die je ook als waterdichte hoes over je backpack heen kunt trekken, ideaal!

Het is handig om in je kleine rugzakje wat spulletjes te stoppen die je nodig hebt als je backpack niet aankomt, zoals: belangrijke medicijnen, schoon ondergoed en een extra t-shirtje.

Stap 4: Doe op die backpack, stap in dat vliegtuig en ontdek de wereld!

Heb jij nog een super tip? Aarzel niet en vertel het hieronder!