DVD: Over Her Dead Body

Media door Redactie Ze.nl

Het overkomt Kate (Eva Longoria).Terwijl ze bezig is met de laatste voorbereidingen van haar huwelijk, komt ze om het leven door een tragisch, maar voor de kijker ook wel hilarisch, ongeval. Haar verloofde Henry (de mooie Paul Rudd uit o.a. Friends en Clueless) is na een jaar nog steeds ontroostbaar. Zijn zus besluit om hem mee te nemen naar Ashley (Lake Bell), een medium, en hoopt dat hij zo afscheid kan nemen van Kate en verder kan gaan met zijn leven. En omdat ze er zeker van wil zijn dat de sceptische Henry Ashley zal vertrouwen, geeft ze Ashley Kate's dagboek.

Kate is echter nog niet van de aarde verdwenen en waant nog steeds rond. Ze is met een doel nog op aarde, maar omdat ze de engel die haar dit kwam vertellen niet liet uitspreken, heeft ze geen idee wat ze moet doen. Totdat Ashley contact met haar probeert te zoeken... Wat volgt is een pesterij waar menig pestkop een voorbeeld aan kan nemen. Kate terroriseert Ashley en het wordt alleen nog maar erger wanneer het onvermijdelijke gebeurt: Ashley en Henry worden verliefd op elkaar...

Over Her Dead Body is niets meer en niets minder dan een standaard romantische komedie. Je ziet het einde al van mijlenver aankomen, de verhaallijnen zijn erg voorspelbaar. Daarnaast lijkt Eva Longoria veel inspiratie te hebben gehaald uit haar rol van Gabriella Solis in Desperate Housewives. Kate is net zo neurotisch, irritant, verwend en bitcherig als Gabriella. Het is dan ook wel heel ongeloofwaardig dat een goedzak als Henry verliefd zou worden op een dergelijke vrouw. Na een uurtje begon Kate me dan ook danig op de zenuwen te werken.

Maar vergis je niet, Over Her Dead Body is een leuke film met een paar goede grappen erin én een hele leuke bijrol van Jason Biggs (uit American Pie). Dus nodig een paar vriendinnen uit, denk niet te veel na over verhaallijnen en lach om de pesterijtjes van Kate! Want, een romantische komedie op zijn tijd is nooit slecht, toch?

Over Her Dead Body
Regie: Jeff Lowell
EAN: 8713045215620
Prijs: 11,99