Monopoly for Girls Only

Media door Marieke_B

Het klassieke Monopoly kenmerkt zich door de bekende straten van onze grote steden, zoals Kalverstraat Amsterdam, Neude Utrecht, Heerestraat Groningen en Coolsingel Rotterdam. Verder zijn daar natuurlijk de Kans- en Algemeen Fonds-kaarten en het bouwen van huizen en hotels. De roze kleur van de Girls Only-editie is echter niet het enige dat deze versie van Monopoly 'girly' maakt. Er zijn flink wat aanpassingen gedaan!

Het doel van het spel is hetzelfde gebleven: word de rijkste speler door het kopen, verkopen en verhuren van onroerend goed. Nu speel je echter met heel andere elementen: op het knalroze bord vind je in plaats van straten hippe winkeltjes als Helens Haarmode, Britt's Boekhandel, Lisa's Pizza's en Sofies Snoepwinkeltje. Als je een kleurgroep bij elkaar hebt, bouw je er geen huizen op maar paarse winkeltjes. En als het écht lekker gaat, mag je geen hotel kopen maar een roze warenhuis!

Ook de Kans- en Algemeen Fonds-kaarten hebben plaatsgemaakt voor iets dat voor ons meiden veel realistischer is: SMS en E-MAIL. Als je op zo'n vakje komt, moet je een kaartje pakken met daarop sms'jes en mailtjes als:

  • De beste Boy Band is in de stad! Je krijgt 50 euro van elke speler voor kaartjes op de eerste rij.
  • Betaal contributie voor je sportclub.
  • Verkoop je oude cd's. Je krijgt 45 euro.
  • Cadeaubon van opa en oma!
  • Haal je geld terug voor die miskoop!


Natuurlijk zijn verder de dobbelsteentjes roze en 'loop' je over het bord met o.a. een klein mobieltje, föhn, tasje of zonnebrilletje als pion.

Alle spelonderdelen zijn strategisch opgeborgen in een mooie roze compacte sieradendoos, zodat je hem makkelijk kunt opbergen en ie nog leuk staat in je kast ook. Een heerlijk spel voor een fijne avond met vriendinnen!

Monopoly Girls Only-editie
EAN: 5010994309169
Prijs: 37,99