Hoge hakken aan de wijn

Eten door Marieke_B

Van wijn heb ik de ballen verstand. Ik lust een zoet wit wijntje en met geluk een roseetje (ook zoet graag!), maar daar houdt het dan ook mee op. Je moet mij in de supermarkt ook niet voor het wijnschap zetten, want dan begint het me te duizelen. Er is zoveel keuze!

Welke wijn neem je mee als je gezellig gaat picknicken met vriendinnen? Of als je luxe gaat eten bij je schoonouders? En wat dacht je van een wijn als kadootje bij een eerste date? HELP!

Voor meiden als ik, die afgaan op 'het leuke etiket' (en dames die er gewoon meer vanaf willen weten), is er nu hulp in de vorm van het boek Hoge hakken aan de wijn. De titel zegt het al: dit boek is speciaal voor vrouwen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat maar liefst 70% van de wijnaankopen wordt gedaan door ons ladies! Een hele verantwoordelijkheid...

In dit boek laat de jonge vinologe Minta Nicolaï met een paar handige richtlijnen zien hoe je de juiste wijn voor het juiste moment kiest. Vroeger had wijn maar een stoffig imago; het werd toch meestal geassocieerd met serieus kijkende mannen in 'bandplooibroeken'. Gelukkig is dat verleden tijd, wijn wordt steeds toegankelijker gemaakt. Dit hippe boek draagt daar zeker aan bij!

Hoge hakken aan de wijn is simpel ingedeeld in vijf hoofdstukken:
- wijn - de basics
- wonderful white wines (witte wijn)
- la vie en rose (rosé)
- vandaag is rood (rode wijn)
- bubbels (mousserende wijn)

Per hoofdstuk wordt op leuke eigentijdse wijze het hoe en wat beschreven, met diverse tips en erg mooie foto's. Minta begint met de basis: Wat is eigenlijk de geschiedenis van wijn? Hoe wordt wijn nou gemaakt? En welke soorten druiven zijn er allemaal? Door Minta's schrijfstijl is dit alles goed te behappen en (vooral voor de nitwit op wijngebied) een ware ontdekkingstocht.

Verder wordt uitgelegd wat er nou eigenlijk allemaal op een etiket staat vermeld, staan er heerlijke recepten bij die perfect aansluiten op de betreffende wijn, geeft Minta tips voor de leukste winebars in Nederland en ook haar favorieten uit de supermarkt zijn in dit boekje te vinden.

Hoge hakken aan de wijn is jouw gids in de wondere wereld van de wijn. Ik ben er erg blij mee! Want vanaf nu kies ik altijd goed, of het nou een zakenlunch betreft, een luie avond op de bank of een uitgebreid familiediner: ik ga indruk maken!

Zoals vinologe Minta het zo mooi beschrijft: "Met wijn is het net als met schoenen, voor elke stemming en gelegenheid heb je nou eenmaal je favoriet." Daar sluiten wij, als echte vrouwen, ons natuurlijk graag bij aan... :)

Hoge hakken aan de wijn
Minta Nicolaï

ISBN: 9057673266
Prijs: 14,95
Uitgeverij: mo'media