CD: Beyoncé - I Am... Sasha Fierce

Media door Chantal

Haar alter ego noemt ze het. Een andere Beyoncé, die door haar tweede ik een wilde kant van zichzelf kan laten zien. Ik weet niet wat ze daarvoor heeft geslikt, maar werken doet het in ieder geval wel. Terwijl haar voorgaande albums Dangerously In Love en B'Day nou niet bepaald muzikale hoogstandjes waren, hebben we met I Am... Sasha Fierce toch zeker wel een knaller te pakken.

Dat Beyoncé een nieuwe weg in probeert te slaan moge duidelijk zijn. Niet alleen wat betreft haar nieuwe album, maar ook in de singles die ze uitbrengt. Terwijl de gemiddelde artiest normaal gesproken één nummer per keer uitbrengt, deed Jay-Z's liefje het nou eens met twee singles. If I Were A Boy en Single Ladies werden tegelijk gelanceerd (de één wat succesvoller en de ander) en dat deed ze niet zonder reden.

I Am... Sasha Fierce bestaat namelijk uit twee cd's. Het eerste schijfje staat vol met ballads zoals we van Beyoncé gewend zijn, maar op de andere plaat pakt alter ego Sasha helemaal uit met haar clubnummers á la Crazy in Love en Green Light.

En eigenlijk zijn beide cd's even goed. Het ligt er natuurlijk helemaal aan in welke mood je bent, dansnummers zijn nou niet echt bepaald aan te raden als je in een rustige bui bent, maar de schijfjes zijn op het goede moment echt ideaal. Juist die scheiding maakt de twee albums tot een echt geheel, met op beide cd's uitblinkers. Terwijl de rustige Halo en Ave Maria als tranentrekkers fungeren, kunnen we met nummers als Radio en Hello  gelukkig juist helemaal uit onze plaat gaan. Maar niets kan tippen aan het laatste nummer van de tweede cd: Scared of Lonely.

Beyoncé vs. Sasha Fierce. De dubbele naam is wat verwarrend, maar een goede stunt is het wel. En één ding is zeker: haar derde album is een typische gevalletje van saving the best for last.

I Am... Sasha Fierce
Beyoncé
EAN: 0886974098027
Prijs: 19,99