DVD: Then She Found Me

Media door Anne-Jolijn

Debuut?
Het acteerwerk van actrice Helen Hunt stond al een aantal jaren op een laag pitje, maar nu is ze weer helemaal terug van weggeweest. Then She Found Me is haar regiedebuut, en dat terwijl ze ook nog eens de hoofdrol speelt.

Het verhaal
Het leven van April, een jonge vrouw van 39, loopt eigenlijk altijd op rolletjes. Ze is net getrouwd met haar man en probeert zwanger te raken. Totdat ze in een midlifecrisis terecht komt. Haar hele leven draait 180 graden om: haar man verlaat haar plotseling en ook haar adoptiemoeder komt te overlijden. En dan ineens staat er een vrouw voor haar neus: Bernice. Deze talkshowpresentatrice beweert haar echte moeder te zijn, maar April wil dit na alle leugens niet meer geloven. Ze kiest ervoor om wat afstand te nemen van alles en iedereen, om weer een beetje tot rust te komen. Maar dan ineens komt Frank aanwaaien; een gescheiden man met twee kleine kinderen en ook de nodige problemen. Is ze wel verliefd? Heeft ze nog een kinderwens? Of vindt ze het gewoon heel erg spannend?

Romantisch en komisch
De hoofdrolspeelster en tegelijkertijd regisseur Helen Hunt heeft al een hele filmcarrière achter de rug. Ze won daarmee verscheidene prijzen. Then She Found Me is een ontroerend verhaal, misschien zelfs deprimerend, waar iets moois van is gemaakt. De film begint een beetje vaag, met veel wisselende beelden. Gelukkig verandert dit al snel en heb je daarna veel kijkplezier. Hier en daar gooit Helen Hunt er, precies op het juiste moment, nog een goede grap in. Ook de aantrekkingskracht tussen April en Frank is duidelijk te voelen...

Then She Found Me is een leuke, romantische film, maar behoort niet tot de toppers van dit jaar. Nieuwsgierig? Huur/koop of leen de dvd, nodig je vriendinnen uit en geef je eigen mening!

Then She Found Me
Regie: Helen Hunt
EAN: 8713045214753
Prijs:15,99