WIN: Je eigen goede voornemen

Winacties door Redactie Ze.nl

Het is ernstig, maar waar: de helft van de Europeanen vindt sparen belangrijker dan romantiek of affectie. Dit blijkt uit een Europees onderzoek van Centrum Multivitamine, dat in vijftien landen naging hoe 8.000 consumenten kijken naar hun goede voornemens, gezondheid en energie in 2011.

En wat zijn die Europese nieuwjaarswensen eigenlijk?
Uit het onderzoek blijkt dat onze zuiderburen Europees 'hekkensluiter' zijn bij romantiek als nieuwjaarswens en dat Zuid-Europeanen hun work-life balance vooral belangrijk vinden. Opvallend is dat minder dan de helft van de Europeanen goede voornemens maakt voor 2011; slechts 30% van de Nederlanders doet dat.
 
Weinig energie...
Verder zegt ruim de helft van de Europeanen last te hebben van een gebrek aan energie. Grieken zien hun werk als de grootse boosdoener en Engelsen juist het minst. Nederlanders noemen het huishouden (47%) en werk (46%) het meest als oorzaak van hun gebrek aan energie. Het dagelijkse woon- werkverkeer wordt door één op de vijf Nederlanders gezien als energieslurper in het dagelijkse leven. Hiermee scoort Nederland het laagste van heel Europa. Het gebrek aan energie zorgt ervoor dat sporten er bij Europeanen het meest bij inschiet. Ondanks hun genoemde energiegebrek vindt slechts 20% van de Europeanen dat hun gezondheid een prioriteit heeft in 2011.

Meer slapen, minder romantiek?!
Wanneer Europeanen wordt gevraagd wat ze zouden doen om zich energieker te voelen zijn slapen en sporten vrijwel even populair. Meer romantiek met de partner en meditatie werden het minst vaak genoemd als activiteit om onze batterijen weer op te laden en meer weerstand op te bouwen.
 
Over het onderzoek
Door ons drukke programma hebben we vaak te weinig tijd voor dingen die er echt toe doen. Het is niet eenvoudig de juiste balans te vinden tussen leven en liefde. Daarom vond Centrum, de grootste leverancier van multivitaminepreparaten, het belangrijk te weten hoe Europeanen leven en wat hun voornemens voor 2011 zijn. Of ze voldoende energie én weerstand hebben, zodat we gewoon ons drukke programma kunnen blijven volgen.
 
Hoe ben jij van plan om in balans te komen/blijven in 2011? Ze.nl kiest, geïnspireerd door de uitkomsten van het Europese onderzoek van Centrum Mulltivitamine, de meest originele en leukste reactie en laat deze in vervulling gaan. Mail nu jouw eigen nieuwjaars(balans)voornemen naar prijsvraag@ze.nl en kom in balans!