Toiletetiquette

Lifestyle door Redactie Ze.nl

Het is de bedoeling dat thuis juist vooral bínnen de bebouwde kom wordt geürineerd; de gele spetters tegen de muur kunnen me namelijk behoorlijk wat stank en overlast bezorgen. Wie beboet dat?

En geinig hoor, die wandtegeltjesspreuken als 'Heren, doe die bril omhoog, vrouwen zitten ook graag droog'. Maar ik mis nog een ander tegelspreukje. Ik zit namelijk ook graag hóóg; niet op een koude, kale rand. Het is me te vaak gebeurd: het gevoel hebben dat ik naar achteren duikel zodra ik wil gaan zitten. Dus heren, mag de bril daarna dan ook weer omláág, alstublieft?

Wanneer ik in andermans poepdoos vertoef, mis ik überhaupt altijd wel iets. Het ontbreken van toiletpapier komt natuurlijk altijd ongelegen en vrij vaak voor, maar ik mis meestal een luchtverfrisser, want stel je voor dat je opeens een boodschap moet doen. In het restaurant heb ik nog wel een goed excuus achter de hand ("Het was mijn voorganger, hoor"), maar bij vrienden thuis kom je er niet onderuit. Daarnaast mis ik dikwijls een spiegel, om te speuren naar etensresten tussen mijn tanden of strontjes in mijn oog, en een prullenpak om er iets in te deponeren dat de doorgang naar het riool verspert of aan de binnenkant van de buizen blijft plakken. Waarom hebben sommige mensen in hun toilet geen prullenbak? Hoe doen ze dat normaliter dan met hun Always? Of lege toiletrollen? Lopen ze er soms mee naar de keuken alvorens ze het in de afvalemmer storten? En dan te bedenken dat velen hun handen na een toiletbeurt niet wassen, waarna ze een greep uit de schaal borrelnootjes nemen. Over toiletpapier gesproken: waarom hangt men die rollen toch zo vaak verkeerd om? Zodat je tegen ondersteboven vogeltjes en bloemmotieven aankijkt? Wáárom? Op de 'foute' manier trek je bovendien toch zó het papier aan gort?

Vrouwen kunnen er overigens ook een zootje van maken op een openbaar toilet, zo ontdek ik veelvuldig om me heen. Wanneer ik met hoge nood een nog-effe-checken-in-de-spiegel-menigte ontdek, en ik mijn wandeling daarom richting het mannentoilet voortzet, zie ik toch duidelijk een verschil; het mannentoilet ziet er meestal een stuk schoner uit. Wat spoken wij daar toch in hemelsnaam allemaal uit? Zo moeilijk is plassen toch niet?

Trouwens, in Frankrijk heeft een gemeenteambtenaar in het geheim opnames gemaakt van vrouwelijke collega's die naar de wc gingen. Een deel daarvan is op het internet gezet. De man werd gesnapt toen ze het draadje vonden naar de webcam en deze simpelweg volgde naar diens computer. De man werd meteen ontslagen door de gemeente Hérouville-Saint-Clair. Volgens de politie heeft de man ook opnames gemaakt op een strand en een universiteit (Bron: WaarMaarRaar.nl). Nou, dan ben je als vrouw toch maar wat blij als je in zo'n geval net buiten de pot hebt gepiest.