Fijne shirts van Face This!

Mode & trends door Redactie Ze.nl

Face This is een nieuwe stichting die via de verkoop van T-shirts een basisschool in Indonesië gaat steunen. Het bijzondere aan dit project vormen de prints op de shirts. Deze zijn namelijk gebaseerd op tekeningen die de Indonesische basisschoolleerlingen zelf getekend hebben en ze zien er daarnaast ook nog eens super leuk uit! Face This is hiermee één van de eerste stichtingen in Nederland die tekeningen uit ontwikkelingslanden op T-shirts drukt met als doel fondsen te werven voor beter onderwijs in die ontwikkelingslanden.

Bijdragen aan een goed doel
De T-shirts moeten letterlijk en figuurlijk 'draag'vlak gaan creëren voor de noodzaak van goed onderwijs in ontwikkelingslanden als Indonesië. Aan de ene kant draagt de stichting met de winst bij aan een concreet ontwikkelingsproject in Indonesië door financiële steun te bieden. Aan de andere kant wijst elk T-shirt ook op de internationale afspraak dat elk kind, waar ook ter wereld, recht heeft op onderwijs. "Koop je een T-shirt van Face This, dan draag je dus letterlijk en figuurlijk bij aan een milleniumdoel," aldus mede-oprichter Jos van der Hoek.

Klaslokalen van bamboestokken en palmboombladeren
De steun die stichting Face This de basisschool wil geven, bestaat voornamelijk uit het renoveren van het schoolgebouw. De school die in 2002 opgericht werd voor 36 kinderen, is nu uitgegroeid tot een school voor ruim 200 leerlingen. Echter, het schoolgebouw heeft nooit mee kunnen groeien waardoor het officiële schoolgebouw nog steeds uit slechts drie betonnen leslokalen bestaat. De overige ruimtes worden gecreëerd door bamboestokken en palmboombladeren. Naast het renoveren van het schoolgebouw wil de stichting een bijdrage leveren aan fatsoenlijk lesmateriaal zoals boeken, pennen en meubilair.

Wil je deze kerst niet meedoen met het commerciële circus, maar een cadeau geven dat er echt toe doet en ook nog eens heel leuk is, koop dan één van de shirts. Ze zijn alleen online op www.facethis.nl te koop en kosten 19,95 euro per stuk.