Kitschboom-knutseltip

De maatschappij door Marit

Het klein leed dat jij met het ontbreken van je groene vingers veroorzaakt hebt, kan vanaf nu simpel opgelost worden. Je plant of boom gaat er niet opeens weer van leven, maar ziet er wel minder triest uit.

Stel: je hebt al het hele jaar een dode conifeer op je balkon staan, die inmiddels egaal bruin is. Laat je hem nog een jaartje staan of transformeer je hem in jouw eigen eigenzinnige originele kitschboom? Buiten dat het natuurlijk heel leuk is creatief bezig te zijn, bewijs je ook een laatste eer aan je dode plant.

Wat te doen?
Sleep je zielige plant naar een goed afgedekte plaats waar de kans op knoeien het kleinst is. Bij voorkeur buiten, maar soms moet het op kamertemperatuur. Men neme een spuitbus met de kleur naar keuze en spuit de verf gelijkmatig over de plant.

Laat hem een uurtje drogen (dan is hij stofdroog) zodat je hem kunt verplaatsen. Na 16 uur is hij volledig droog en kun je hem versieren met alle kerstversiering die je kunt vinden: lichtjes, slingers, vlinders, veren, ballen - niets is te gek!

Alles erin gehangen wat je kon vinden? Stop de stekker van je lichtjessnoer in het stopcontact en zie daar: de geboorte van je kitschboom!

Waarschuwing: als je aan de slag gaat met een spuitbus, dan komt alles onder de spuitnevel te zitten. Ook achter je, ook drie meter verder halverwege de gang. De reikwijdte is namelijk drie meter en komt dus overal waar lucht kan komen. Het is even moeite doen, maar het resultaat mag er zijn!

Veel knutselplezier!