Onbetaalbare Miljonair Fair

Vrije tijd door Paulien

De Miljonair Fair wordt jaarlijks geopend tijdens de VIP-night , waar dit jaar de spetterende opening werd verzorgd door niemand minder dan Pamela Anderson en Hans Klok. Omdat de VIP-night alleen toegankelijk is op uitnodiging, mogen we voor Ze.nl wel de dag erna een kijkje nemen op de world's leading luxury fair.

Geheel gekleed volgens de dresscode, tenue de ville, stappen wij vol verwachting de RAI binnen. Een sfeervolle, luxe, mooi verlichte zaal dient als welkomsruimte. Wij zien sommigen een spijkerbroek dragen, maar eigenlijk kan dat hier niet. We zagen zelfs een man lopen met een gele sportssweater! Die viel dan ook behoorlijk op tussen alle blauwe pakken en zwarte jurkjes.

Gedurende vijf dagen kan de welgestelde bezoeker zijn hart ophalen op de Miljonair Fair. Van luxe bolides en sportauto's (waaronder een Maybach van 1 miljoen euro!), kunst en antiek, jachten en sloepen, designerkleding, horloges en juwelen tot en met luxereizen, tweede huizen en beleggingsfonden (met een minimale inleg van 'maar' 600.000 euro!). Als je van gekheid niet weet wat je met je geld moet doen (zelfs tijdens de financiële crisis), dan ben je hier aan het juiste adres. Voor de 'gewone' man, met andere woorden de niet-miljonair, is er echter vrij weinig te koop op een paar jurkjes of sieraden na.

Voor de grap en om een keer geprobeerd te hebben, besloten wij ons aan echte kaviaar te wagen. We kozen voor de Chinese kaviaar. Dit kleine hapje kostte maar liefst 10 euro per persoon, maar het was veel smakelijker dan we verwachtten. In een dolle bui wilden we ook aan de champagne, maar bij een blik op de prijs draaiden we ons maar snel weer om!

De Miljonair Fair is te bezoeken van vrijdag 12 december tot en met maandag 15 december. Op vrijdag, zaterdag en zondag kost een kaartje 35,-. Op maandag is het 'Business Monday' 75,-.