CD: Dido - Safe Trip Home

Media door Paulien

Als fan van het eerste uur wilde ik natuurlijk met alle liefde deze cd recenseren! Bij de eerste klanken hoorde ik direct Dido zoals we haar kennen. Romantische, rustgevende, hoopvolle liedjes over de liefde. Nadat ik de cd enkele keren in zijn geheel had beluisterd, zag ik in wat voor geweldig album ze weer heeft afgeleverd.

Hoewel haar muzikale carrière niet een geweldige start had (ze stal op 5-jarige leeftijd een blokfluit op school!), heeft ze zich inmiddels met haar vele hits, veel verkochte albums en samenwerkingen wel bewezen. Het uitbrengen van haar debuutalbum No Angel bijna 10 jaar geleden, waar de singles Here With Me en Thank You vanaf kwamen, betekende direct een groot succes voor Dido. Haar hit Stan met Eminem betekende haar definitieve doorbraak.

Haar nieuwe album vertelt voornamelijk over de liefde, maar ook over verlies. Dido heeft twee jaar geleden namelijk haar vader verloren. Zo vertelt ze in The Day Before The Day dat ze geen afscheid van hem heeft kunnen nemen en hoeveel spijt ze daarvan heeft. Niet alleen vertelt zij over hem in meerdere songs, maar het album is zelfs aan haar vader opgedragen.

Haar eerste single van het album is Don't Believe in Love. Betekent dit dat ze niet meer in de liefde gelooft? Nee, juist niet! Ze zegt dat ze zonder echte liefde niet kan leven. Naast deze single komen de liedjes Grafton Street, It Comes and It Goes, Burnin' Love en The Day Before The Day boven de rest uit.

Wederom laat Dido zien dat ze sterke, simpele teksten vol emotie kan schrijven. En in combinatie met haar vocale en muzikale talent is dit een cd geworden die ik nog vaak zal beluisteren. Een echte aanrader voor de koude winterdagen!

Safe Trip Home
Dido
EAN: 0886974112228
Prijs: 14,99